Violiste Vera Laporeva is een vrouw met een missie. Ze wil kinderen op een toegankelijke en speelse manier in aanraking laten komen met klassieke muziek en schreef daarom zelf een lees- en luisterboek (2 cd’s) - ‘De avonturen van een rossig jongetje’ - voor kinderen, ouders en grootouders. Wij mogen, met de feestdagen in het vooruitzicht, 5 exemplaren weggeven. Beantwoord de vraag op de website en maak kans.

‘De avonturen van een rossig jongetje’ bestaat uit 16 verhalen. De hoofdpersonages Tom, het rossige jongetje, en zijn teckeltje Tata maken van alles mee. De alledaagse dingen zoals naar school gaan en voor het eerst verliefd worden, maar ook bijzondere gebeurtenissen zoals de repetitie van een groot orkest bijwonen, naar het concert gaan en iemands leven redden. Alle verhalen zijn omlijst met muziekfragmenten, die speciaal voor dit project geschreven zijn door componist Georges Sosnovski. Daarnaast gebruikt de auteur ook bestaande opnames van o.a. het Metropole Orkest en het Erasmus Trio met muziek van Händel, Beethoven en Saint-Saëns. Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf 6 jaar, hun ouders en grootouders. De tekst van het luisterboek is ingesproken door onze eigen NPO Radio 4 presentator Hans van den Boom. De muziek die te horen is op de 2 luister-cd’s van Georges Sosnovski, wordt gespeeld door de auteur zelf op de viool en Thomas Herrmann op de piano. Het leesboek is voorzien van vrolijke illustraties door Oksana Arakcheyeva.

Vera Laporeva

Vera Laporeva is violiste van het Erasmus Trio en een concertmeester van het Metropole Orkest. Vera speelde talrijke concerten en maakte tournees in binnen- en buitenland. Ze maakte radio-opnames voor de Nederlandse Omroep en de AVRO, en trad op voor de Duitse televisie (ZDF) en de Chinese, nationale televisie (CCTV). Omroep Flevoland en het Wit-Russische tv-netwerk Belsat maakten tv-portretten van Vera. In 2017 speelde Vera Laporeva tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei in de Nieuwe Kerk te Amsterdam live op TV voor Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op ‘De avonturen van een rossig jongetje’ hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Wie is naast Vera Laporeva en Thomas Herrmann het derde lid van het Erasmus Trio?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 7 december. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel