Het is een vaker voorkomend verschijnsel in het muziekleven, broers en zussen die samen muziek maken, optreden en zelfs cd’s opnemen. Denk aan de Kanneh-Mason familie in Engeland, de Jussen broers in ons eigen land en nu dus ook team Moreau uit Frankrijk. Wij mogen 5 exemplaren weggeven van de cd A Family Affair.

A Family Affair

De jonge Franse cellist Edgar Moreau nam zijn nieuwste album op samen met zijn zus en broers, violisten Raphaëlle en David en pianist Jérémie. Ze vormen het ideale team voor de ietwat ongewone bezetting van Dvořák’s vijf Bagatellen op.47 en Korngold’s Suite op.23. “Deze wondermooie muziek wordt zelden wordt uitgevoerd, en dat zetten we hierbij graag recht”, zegt David.

Wanneer het gaat over het spelen in gezinsverband merkt Edgar op “dat het bijna op instinctieve wijze gebeurt”, terwijl Raphaëlle stelt “dat we elkaar niet hoeven aan te kijken, en op de een of andere manier samen ademen. Een erg krachtig gevoel.”

Het programma van dit album wordt door Edgar en Jérémie aangevuld met transcripties van twee bekende aria’s uit Dvořák’s Rusalka en Korngold’s Die tote Stadt.

Edgar Moreau verwoordt het hoe en waarom van deze cd heel mooi in het cd boekje:

“We have all had the same education; we share the same outlook. It was obvious the four of us would make music together. For this family adventure I chose to record the two great works written for our particular combination, and in the process to bring together two colossal figures of central European music, who both left to make a name for themselves in North America. Two similar careers, two different aesthetics, and a family of brothers and sisters to pay them tribute, united by love and an innate family bond.”

Edgar Moreau

Edgar Moreau geboren in 1994 speelt al sinds zijn vierde jaar cello. Hij heeft verscheidene belangrijke concoursen en platenprijzen gewonnen. Hij nam als tiener zijn debuut-cd op en heeft nu al zes cd opnamen voor Erato op zijn naam staan. Hij reist de grote concertpodia van de wereld af en heeft in de afgelopen jaren ook een aantal keren opgetreden in het Amsterdams Concertgebouw.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op de cd 'A Family Affair' hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

In welk jaar en met wie trad Edgar Moreau op tijdens het Prinsengrachtconcert?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 24 november. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel