Geen zin in een hele opera, maar wel in een heerlijke CD met hoogtepunten uit opera’s van Georg Friedrich Händel en Wolfgang Amadeus Mozart? Dan is de nieuwe CD van de Noorse stersopraan Mari Eriksmoen echt iets voor u! Win één van de vijf exemplaren die wij weggeven.

Op haar nieuwe CD heeft Mari Eriksmoen een prachtige keuze gemaakt uit opera’s van Händel en Mozart: “evergreens” als ‘Ach, ich fühl’s’ uit Die Zauberflöte of ‘Or sai chi l’onore’ uit Don Giovanni staan naast aria’s die zelden te horen zijn, uit Händels opera’s Teseo en Silla.

Echt bijzonder is dat er ook muziek van Händel klinkt in de bewerking die Mozart ervan maakte. Vaak voegde Mozart dan aan Händels oorspronkelijke partituur allerlei blaasinstrumenten toe, zoals hoorns, fluiten en klarinetten.

Een geliefde aria ‘How lovely are the feet’ uit Händels Messiah klinkt om die reden bekend, maar toch net even anders dan wij gewend zijn. Dit is kortom een CD die kenners én liefhebbers zal ontroeren en boeien. 

Mari Eriksmoen

De jonge Noorse sopraan Mari Eriksmoen brak internationaal door in spraakmakende producties geleid door dirigenten als Nikolaus Harnoncourt en René Jacobs. Op deze CD wordt zij voorbeeldig begeleid door het Symfonieorkest van Stavanger onder leiding van de Nederlandse dirigent Jan Willem de Vriend. 

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op de CD van sopraan Mari Eriksmoen hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

In welk jaar maakte Mari Eriksmoen haar debuut bij De Nationale Opera in Amsterdam en welke rol zong zij toen?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 9 maart. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel