Zij is al de nieuwe Kirsten Flagstad genoemd. En inderdaad: de Noorse stersopraan Lise Davidsen, pas 33 jaar oud, heeft alles in zich om dé lyrisch-dramatische sopraan van de eerste helft van deze eeuw te worden! Oordeel zelf. Doe mee aan de prijsvraag en win één van de vijf exemplaren die wij weggeven.

Lise Davidsen opent haar nieuwe CD met de grote aria van Leonore uit Beethovens Fidelio, de rol waarmee zij triomfen vierde in Londen, totdat de coronacrisis een einde maakte aan de reeks van uitvoeringen. Aan variëteit is op deze CD bepaald geen gebrek: na Beethoven en Cherubini komen geliefde aria’s uit Mascagni’s Cavalleria rusticana en Verdi’s Otello aan de beurt. Daarna volgen de vijf Wesendonck-Lieder van Richard Wagner, de componist die nu al een centrale positie in het repertoire van Lise Davidsen inneemt. 

Lise Davidsen

Na het winnen van enkele belangrijke operaconcoursen ging het hard met de carrière van Lise Davidsen. Inmiddels heeft zij al triomfen gevierd in de operahuizen van Glyndebourne, Wenen, Müchnen, New York, en onlangs ook in de NTR ZaterdagMatinee (titelrol in Janáceks Jenufa). In 2018 tekende zij een exclusief contract met het CD-label Decca. Op 31 mei 2019 verscheen haar eerste solo CD, die nu een prachtig vervolg krijgt. Lise Davidsen wordt op haar nieuwe CD voorbeeldig begeleid door het London Philharmonic Orchestra onder leiding van Sir Mark Elder, een van de meest ervaren en vooraanstaande operadirigenten in Engeland.  

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze CD van Lise Davidsen hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Waar werd Lise Davidsen geboren?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 13 april. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel