De Nederlandse mezzosopraan Olivia Vermeulen laat op haar nieuwste cd horen hoeveel liedcomponisten juist de donkere kant van het leven hebben bezongen. Van de 17e-eeuwer Claudio Monteverdi tot de in 2001 geboren popzangeres Billie Eilish, allemaal hebben zij hun mooiste liederen gewijd aan zware thema’s als ziekte, dood en onrecht. Wij geven 5 exemplaren weg van Hello Darkness.
 

Er is alleen goede of slechte muziek, wordt er vaak gezegd door mensen die liever niet denken in muzikale genres en perioden. Olivia Vermeulen is zo’n veelzijdige hedendaagse alleskunner, die weet hoe je klassiekers als Monteverdi, Schubert, Mahler, Strauss en Duparc moet zingen, maar die net zo goed thuis is in de songs van Billie Eilish, Nick Cave en Andrew Lippa. Maar ook de Amerikaanse avant gardist John Cage en de hedendaagse Duitse componist Wolfgang Rihm zijn vertegenwoordigd op deze spannende en avontuurlijke cd. 

Olivia Vermeulen

Veelzijdiger zangeressen dan de Nederlandse mezzosopraan Olivia Vermeulen zijn nauwelijks denkbaar. Zij heeft met tal van grote dirigenten en bij de meest vooraanstaande orkesten opgetreden. In Nederland was zij regelmatig in de NTR ZaterdagMatinee te horen. Met haar pianist Jan Philip Schulze maakte zij eerder de internationaal geroemde cd Dirty Minds

Prijsvraag (Verlopen) 

Om kans te maken op de cd Hello Darkness van Olivia Vermeulen hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Welk liedje van Billie Eilish heeft Olivia Vermeulen opgenomen op Hello Darkness

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 18 januari. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel