In deze crisistijd hebben veel mensen behoefte aan muziek die aan betere tijden herinnert. Op zijn nieuwste CD neemt de Frans-Spaanse gitarist Thibaut Garcia de luisteraar je mee naar idyllische streken en ver vervlogen tijden. Het kernstuk is de geliefde wereldhit Concierto d’Aranjuez van Joaquín Rodrigo.

García combineert het Concierto d’Aranjuez met verfijnde luitmuziek uit de zeventiende eeuw, die hij zelf heeft bewerkt voor gitaar solo. Al even fijn om naar te luisteren is de Musique de cour, een suite voor gitaar en orkest die de Frans-Poolse componist Alexandre Tansman baseerde op galante gitaarstukken van de 17e-eeuwse componist Robert de Visée. Letterlijk een droom van een CD!

Thibaut García

Met een Spaanse amateurgitarist als vader en een Franse moeder die dol is op gitaarmuziek, kreeg gitarist Thibaut Garcia klassiek gitaar met de paplepel ingegoten. Als vanzelfsprekend werd hij gitarist. Al op veertienjarige leeftijd won hij zijn eerste concours. Na achtereenvolgens ‘Jose Tomas’, ‘Sevilla’ en het Concours van de GFA op zijn naam te hebben geschreven, brak hij internationaal door. Inmiddels geeft hij concerten in Noord en Zuid-Amerika, Azië en in talloze Europese landen.

Prijsvraag (verlopen)

Wij mogen vijf exemplaren weggeven van Aranjuez van Thibaut García. Om kans te maken op de CD hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

In welk jaar vond de première van het Concierto d'Aranjuez van Rodrigo plaats?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 3 november. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel