Op deze cd staan bekende meesterwerken als het Kerstconcert van Corelli en ook Bachs Sinfonia uit het Kerstoratorium. Maar wie kent Ferrandini of Molter? Deze nieuwe cd Pastorale is een prachtige ontdekkingsreis! Maak kans op een van de vijf exemplaren die wij weggeven door de prijsvraag hieronder te beantwoorden.

Laat de winterse kerstdagen maar komen!

Wanneer hebben wij meer behoefte aan licht en warmte dan in de donkere en koude kerstmaand? Juist in deze tijd is innige, harmonieuze en hoopgevende muziek belangrijk. In de periode van de barok (1600-1750) schreven veel componisten precies zulke muziek voor de kersttijd.

Barokspecialisten 

Het team van de cd-maatschappij Christophorus heeft onder de titel Pastorale instrumentale kerstmuziek uit de barok een uitzonderlijke mooie collectie kerstmuziek samengesteld. De ene verrassing volgt op de andere! Zo is het Kerstconcert van Francesco Manfredini best vaak opgenomen, maar de op deze cd te beluisteren Sinfonia per il santissimo Natale van dezelfde componist zelden of nooit. Net zo verrassend zijn de kerststukken van onbekende grootheden als Giovanni Domenico Ferrandini, Pavel Josef Vejvanovsky en Johann Melchior Molter. Niet echt kerstmuziek, maar vanwege de sfeer van kou en ijspret is ook Vivaldi’s ‘Winter’ uit De vier jaargetijden op deze cd gezet, fraai gespeeld door de barokvioliste Leila Schayech en het barokorkest Musica Fiorita geleid door Daniela Dolci. Ook alle andere uitvoerenden zijn barokspecialisten van naam, zoals Sigiswald Kuijken, Gunar Letzbor en Enrico Gatti. Laat die winterse kerstdagen maar komen!

blockquote
De ene verrassing volgt op de andere!
 

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze prachtige kerst-cd hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Welke nationaliteit had  Pavel Vejvanovsky van wie de Sonata natalis op de cd 'Pastorale' staat?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 20 december. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel