Deze week in Nieuw Klassiek Cecilia Bartoli 'Queen of Baroque': al bijna dertig jaar van de ene verbazing in de andere.

Op deze nieuwe uitgave – Cecilia Bartoli, Queen of Baroque – heeft zij een aantal hoogtepunten uit oudere opnamen gecombineerd met nieuwe opnamen van enkele aria’s, die nog niet eerder op CD zijn verschenen. Het kenmerkt Bartoli, die altijd verder heeft gekeken dan de bekende meesterwerken. Wellicht het bekendste voorbeeld daarvan is haar Vivaldi Album, dat in 1999 uitkwam. Vóór die tijd had het grote publiek er nauwelijks notie van dat Vivaldi niet alleen tal van concerten, maar ook tientallen opera’s had gecomponeerd. Ook componisten als Steffani en Vinci zijn door haar opnieuw op de internationale operakaart geplaatst.
Maak kennis met deze heerlijke CD vol muzikale hoogtepunten en verrassingen.

Cecilia Bartoli

De Italiaanse mezzosopraan Cecilia Bartoli ontroert al bijna dertig jaar een internationaal publiek met haar door en door persoonlijke stem. Haar stem verleidt, ontroert, fascineert en overrompelt als weinig andere stemmen. Dat komt door het karakteristieke timbre, de bijna onbegrensde virtuositeit en de ‘barokke’ sensualiteit van haar stem, die alle kwaliteiten bezit om met name het Italiaanse repertoire uit de 17e en de 18e eeuw opnieuw tot leven te wekken. En dat is precies wat Cecila Bartoli al die drie decennia heeft gedaan en nog steeds doet.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op de cd 'Queen of Baroque' van Cecilia Bartoli hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Van welk operahuis wordt Cecilia Bartoli directeur met ingang van 1 januari 2023? Antwoord: Het operahuis in Monte Carlo.

De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel