Begin februari 2020 speelde de populaire pianiste Anna Fedorova het 'Pianoconcert nr. 1' van Rachmaninov in de AVROTROS-concertserie Het Zondagochtend Concert. Ze stond op het podium met de Sinfonieorchester Sankt Gallen o.l.v. Modestas Pitrenas. Precies deze combinatie - Rachmaninov, Anna en Sankt Gallen - is terug te vinden op de gloednieuwe cd 'Rachmaninoff'.

Rachmaninov en Anna Fedorova zijn een match made in heaven. Rach 1, Rach 2, zijn Paganini-variaties: Anna speelde eerder al veel van zijn werken, die ook deels werden vastgelegd voor ons eigen YouTube-kanaal AVROTROS Klassiek.

Pianoconcerten, Preludes en Paganini

Op de nieuwe cd spelen Anna en het orkest natuurlijk Rachmaninovs ‘Pianoconcert nr. 1’, maar daarnaast ook vier prachtige Preludes en de ‘Rhapsody on a Theme of Paganini’. Anna Fedorova is een Oekraïense pianiste die optreedt als soliste en kamermuzikant, maar ook veelvuldig te horen is samen met een symfonieorkest. Het Sinfonieorchester St. Gallen is het eerste professionele orkest van Oost-Zwitserland. Meer dan 70 musici uit meer dan 20 landen spelen samen, voornamelijk in thuishaven Tonhalle St. Gallen. Sinds seizoen 2012/2013 is de Nederlandse Otto Tausk chef-dirigent van het orkest.


Prijsvraag (verlopen)

De winnaars van de cd ‘Rachmaninoff’ door pianiste Anna Fedorova en het Sinfonieorchester St. Gallen o.l.v. Modestas Pitrenas zijn: dhr. Vink uit Hilversum, mevr. Moulaert uit Zeist, dhr. Sonnenschein uit Emmeloord, mevr. Jinova uit Amsterdam en dhr. Van Bochove uit Gorinchem. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel