Deze week kunt u het romandebuut van Erik Voermans - die onlangs afscheid nam als muziekrecensent van het Parool -  winnen. Neubach gaat over een wereldberoemde componist die zich, na uit de Sovjet-Unie gevlucht te zijn in 1953, in Amsterdam vestigt. Hij heet Vladimir Ivanovitsj Neubach en Voermans heeft hem uit zijn duim gezogen. Wil je kans maken op een exemplaar van deze pageturner? Beantwoord dan de vraag hieronder.

De licht ontvlambare Rus Vladimir Neubach, lievelingspupil van Sjostakovitsj, vlucht na de tragische dood van zijn vader in 1953 van Moskou via Berlijn naar Amsterdam. Daar groeit hij uit tot de succesvolste componist van zijn generatie. Op het hoogtepunt van zijn roem, als hij in opdracht van het Koninklijk Concert-gebouworkest werkt aan een requiem en als de vrouwen in zijn leven zich van hem afkeren, gaat hij zijn onontkoombare ondergang tegemoet, geplaagd door schimmen uit het verleden. 'Neubach' is een meeslepende roman over artistieke onderdrukking en vrijheid, over het wezen van muziek en de doem van een trauma uit de jeugd. 

Erik Voermans

Erik Voermans (1958) is musicoloog, componist en was tot augustus van dit jaar redacteur klassieke muziek van Het Parool. In 2019 verscheen zijn boek Eerste Hulp bij Klassieke Muziek een bundeling van 150 van zijn columns voor Het Parool.

Annemieke Bosman in gesprek met Erik Voermans over Neubach


Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op Neubach hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

In 2016 verscheen een boek van Erik Voermans met componisten-interviews. Wat is de titel van dit boek?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 4 oktober. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel