Stel je voor, de regen komt met bakken uit de hemel en een eenzaamheid als die van Rémi heeft zich in je genesteld. Je kunt grijpen naar een reep chocola of naar deze cd. Voor alles is een tijd en plaats. Dit is bovendien een prachtige cd voor mensen die (nog) niet veel met klassieke muziek op hebben, maar wel geraakt willen worden door ontroerende celloklanken. Wij verloten 5 exemplaren.

Op deze cd vind je...

...een heerlijke collectie bewerkingen van bekende symfonische melodieën gecombineerd met muziek uit de wereld van film, opera en chanson. Bijeengebracht door de bekende cellist Gautier Capuçon op zijn nieuwste cd Sensations. Laat je meevoeren door de zingende cello op reis door al deze verschillende genres, en geniet van het aanstekelijke enthousiasme waarmee gemusiceerd wordt.

Sensations

Sensations is de derde cd waarop cellist Gautier Capuçon een verzameling van korte stukken uitbrengt. Na de twee succesvolle vorige albums Intuition en Emotions nu 20 nieuwe wederom zeer gevarieerde tracks: klassieke favorieten, Broadway hits, filmmuziek en Franse chansons. Van Dvořák, Puccini, Prokofiev en Barber via Leonard Bernstein, John Williams en Ennio Morricone tot Edith Piaf, en Jacques Brel.

In samenwerking met:
Gautier Capuçon wordt op dit album bijgestaan door pianist en arrangeur Jérôme Ducros, het Orchestre National de Bretagne en dirigente Johanna Malangré en twee speciale gasten: trompettiste Lucienne Renaudin Vary en sopraan Fatma Said.

Renaud Capuçon

De Franse cellist studeerde aan het conservatorium in Parijs en in Wenen bij Heinrich Schiff. Als student maakte hij deel uit van het European Union Youth Orchestra en het Gustav Mahler Jugendorchester. Gautier Capuçon soleerde met onder meer het Los Angeles Philharmonic Orchestra, het St Louis Symphony Orchestra, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Concertgebouworkest. Hij geeft regelmatig recitals met pianiste Yuja Wangen treedt ook op met collega’s als Martha Argerich, Leonidas Kavakos,en zijn broer, de violist Renaud Capuçon. Naast composities uit het verleden speelt Gautier Capuçon geregeld nieuwe muziek; hij bracht bijvoorbeeld werken van Widmann en Penderecki in première. Naast uitvoerend musicus is hij de oprichter van de ‘Classe d’Excellence de Violoncelle’ van de Fondation Louis Vuitton in Parijs.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze cd hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Gautier heeft - naast zijn broer Renaud die violist is - ook een zus die musicus is. Hoe heet ze en welk instrument bespeelt zij?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 22 november. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel