Psychologie en klassieke muziek zijn belangrijk in het leven van Anna Enquist. Ook in haar nieuwste roman Sloop - die deze week uitkomt - speelt muziek een belangrijke rol. Anna Enquist is een grote naam in de literaire wereld en naar elk nieuw boek van haar hand wordt reikhalzend uitgekeken. Wil je Sloop winnen, beantwoord dan de prijsvraag en maak kans op één van de vijf exemplaren die wij mogen weggeven.

Componiste Alice Augustus, enig kind in een kil gezin, heeft van het Koninklijk Symfonie Orkest de opdracht gekregen tot het vervaardigen van een stuk voor groot orkest ter gelegenheid van het aanstaande jubileum. Ze verkeert op het toppunt van haar kunnen en haar artistieke ambities drijven haar tot misschien wel een magnum opus. Ze wordt beschouwd als een belangrijk componist, maar vrijwel niemand weet dat ze onder pseudoniem haar geld verdient met het schrijven van platvloerse reclamedeuntjes. Wat ook niet helpt: het meezeulen van een moeilijke jeugd en een woelig liefdesverleden. En ondertussen tikt en dwingt de tijd. Alice Augustus is bijna veertig en heeft een knellende kinderwens. Sloop is een roman over kunst en liefde, scheppen en baren – en een mensenleven in al zijn aangrijpende kwetsbaarheid.

Annaenquist.png
Anna Enquist
Annaenquist.png

Anna Enquist

Anna Enquist (1945) studeerde piano en psychologie. Ze was lange tijd als docente verbonden aan het Sweelinck Conservatorium en werkte in de periode 1988-2000 als psychoanalytica aan een instituut in Amsterdam. Daar deed zij analyses en therapieën en gaf zij cursussen aan verschillende opleidingen. Anna Enquist debuteerde in 1988 met enkele gedichten in het literaire tijdschrift MaatstafHet meesterstuk, Het geheim, Contrapunt, De verdovers en Want de avond bezorgden haar een breed en internationaal lezerspubliek. 

Prijsvraag (Verlopen)

Om kans te maken op de roman Sloop hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Wanneer was Anna Enquist stadsdichter van Amsterdam?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 21 december. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel