Eind 2017 bracht pianist Nicolas van Poucke zijn grote droom naar buiten: hij wilde graag een vinylplaat uitbrengen. Hij had net zijn tweede album opgenomen, met twee prachtige sonates van Chopin, en vond deze muziek uitermate geschikt voor grammofoonplaat. "Het past zo goed bij de muziek van Chopin. Het is intiem en gemaakt voor de salon, voor kleine ruimtes."
 

Omdat het uitbrengen van vinyl een kostbare gelegenheid is, probeerde Nicolas door middel van crowdfunding zijn droom te laten uitkomen. En dat is gelukt! De plaat is op het moment in productie.

De muziek bloeit op 

Nicolas is geobsedeerd door het specifieke geluid van de grammofoonplaat. “Het lijkt met een grammofoonplaat net alsof de vleugel in de kamer staat. Alle nuances komen zoveel duidelijk over." Volgens de pianist is de kwaliteit van een plaat onvergelijkbaar met cd's en andere digitale dragers. "De muziek bloeit veel meer op, het is zo levendig, zo helder, zo zangerig, zo intens, maar vooral: zo organisch."

blockquote
Het lijkt met een grammofoonplaat net alsof de vleugel in de kamer staat.
Nicolas van Poucke

Meer over Nicolas van Poucke

Als 13-jarig jongetje stond pianist Nicolas voor het eerst op het podium van Het Concertgebouw en sindsdien gaat het hard met zijn carrière. Hij speelt in in vele internationale concertzalen, werkt veelvuldig samen met grote orkesten en ontving diverse prijzen - zo won hij in 2006 zowel het Prinses Christina Concours als het Steinway Internationaal Piano Concours en was hij in 2010 onderdeel van de Young Pianist Foundation Piano Comptition. Samen met zijn zus Ella van Poucke vormt Nicolas een kamermuziekduo. De cd met sonates van Chopin is Nicolas' tweede opname - in 2013 kwam zijn debuutalbum uit, met werken van Bach, Beethoven en Brahms.

De winnaars van Chopins 'Sonates 2 & 3' op vinylplaat zijn: mevr. Jaegers uit Sittard, dhr. Quik uit Amstelveen, dhr. Boomsma uit Blaricum, mevr. Verweij uit Bilthoven en mevr. Verkaart uit Nisse. Van harte gefeliciteerd! (N.b. De productie van de lp is nog niet volledig afgerond. Het versturen van de prijs kan daardoor iets langer duren.)

Deel dit artikel