In de week voorafgaand aan Pasen denkt iedereen: Bach, de Mattheus- dan wel de Johannespassie. Heel begrijpelijk maar er is nog zoveel meer schitterende muziek geschreven over het lijden van Christus en het verdriet van zijn moeder Maria. Zoals het imposante maar relatief onbekende Stabat Mater van Domenico Scarlatti. Win deze cd en er gaat een wereld voor je open. Maak kans op één van de vijf exemplaren die wij mogen weggeven door de vraag te beantwoorden.

stabat mater Nieuw Klassiek prijscd website-6.png
Een verrassende cd: 'Stabat Mater & Other Works'
stabat mater Nieuw Klassiek prijscd website-6.png

Stabat Mater van Domenica Scarlatti

Domenico Scarlatti? Dat is toch die componist van al die heerlijke klaviersonates? Weinig mensen weten dat hij ook veel vocale werken heeft gecomponeerd. Dat is niet verwonderlijk want de meeste van die vocale stukken zijn niet bewaard gebleven. Domenico’s Stabat Mater, gecomponeerd in Rome tussen 1715 en 1719, gelukkig wel. Het is een buitengewoon rijk en expressief werk dat hoge eisen stelt aan de koorzangers. 

De zangers en musici van Le Caravansérail geven er onder leiding van Bertrand Cuiller een uitvoering van op het hoogste niveau. Kenmerkend voor de zorg waarmee deze cd is samengesteld: de rest van de cd is gewijd aan cantates en fragmenten van opera’s van Domenico Scarlatti die je al helemaal nooit hoort. Dit is nou echt een cd die je nieuwe aspecten van Domenico Scarlatti laat ontdekken.

Le Caravansérail en Bertrand Cuiller

Bertrand Cuiller, geboren in een familie van musici begon op achtjarige leeftijd klavecimbel te studeren. Op zijn dertiende ontmoette hij Pierre Hantaï, die enkele jaren zijn mentor was. Hij studeerde klavecimbel aan het Conservatorium van Parijs bij Christophe Rousset. In 2015 richtte Bertrand Cuiller Le Caravansérail op. Zij hebben inmiddels drie cd’s opgenomen voor het label Harmonia Mundi.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op Stabat Mater & Other Works hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Hoe heette de vader van Domenico Scarlatti en wat was zijn beroep?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 26 april. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel