Wie Engeland zegt, zegt thee én sublieme koorzang. De ORA Singers zijn op het vlak van dat laatste een uitmuntend voorbeeld. Het is ongekend hoe stralend, zuiver en betoverend dit koor onder leiding van de eigen chef-dirigent Suzi Digby zingt. Bovendien komt het koor altijd met opvallend avontuurlijke programma’s. Deze schitterende koormuziek wil je horen. Beantwoord de vraag en maak kans op één van de vijf exemplaren van het nieuwe album Stella dat wij weg mogen geven.

Stella

Deze cd is een perfect visitekaartje van het Britse koor, de ORA Singers. De meeslepende koorwerken van Tomás Luis de Victoria, de 16e-eeuwse Spaanse meestercomponist, vormen het uitgangspunt. Van hem klinken zes schitterende motetten. Het betreft zes koorwerken die gewijd zijn aan de Heilige Maagd Maria. Maar de ORA Singers gaan verder. Zij hebben zes hedendaagse componisten gevraagd nieuwe ‘companion pieces’ te schrijven op dezelfde teksten die door Victoria op muziek zijn gezet. En zo wordt het Ave Maria van Victoria gevolgd door een net zo betoverend Ave Maria van de in 1988 geboren Britse componist Mark Simpson. Onder de andere hedendaagse componisten op deze cd figureert ook de jonge Spaanse componist Francisco Coll, wiens bijdrage werd betaald door niemand minder dan Stephen Fry! Het is opvallend hoe harmonieus traditie en moderniteit elkaar op deze nieuwe cd versterken.    

ORA Singers o.l.v. Suzi Digby

Onder leiding van de Britse koordirigente en artistiek leider Suzi Digby hebben de ORA Singers al de ene internationale prijs na de andere gewonnen. Digby dirigeert koren over de hele wereld en is in Engeland ook een bekende televisiepersoonlijkheid. Digby is van mening dat de eenentwintigste eeuw een rijkdom aan koorcomponisten biedt, die alleen te vergelijken is met de renaissance. Zij noemt deze nieuwe tijd een Gouden Eeuw voor de eigentijdse koorzang, vandaar de naam ORA Singers. Stella is inmiddels al het 7e album dat ze hebben opgenomen.

orasingers-1.png
ORA Singers
orasingers-1.png

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op het nieuwe album Stella hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

In welk jaar werd het ensemble de ORA Singers opgericht?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 22 maart. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel