Vier "100 jaar Disney" met gloednieuwe arrangementen van iconische melodieën, speciaal gearrangeerd voor de piano. De mooiste muziek van Disney - van Pinokkio tot Encanto - gespeeld door sterpianist Lang Lang. Wij mogen 5 exemplaren weggeven van zijn nieuwe cd The Disney Book. Beantwoord de vraag hieronder en maak kans!

Op het album hoor je onder meer Feed the Birds van Mary Poppins - dat Walt Disney zelf beroemd uitriep tot zijn favoriete Disney-melodie. Verder hoor je een unieke vertolking van Let It Go uit Frozen en vrolijke nieuwe versies van liedjes van The Jungle Book en Encanto, samen met verschillende muzikale gasten van over de hele wereld. Andrea Bocelli verzorgt de zang voor You'll Be in My Heart van Tarzan en singer-songwriter en pianist Jon Batiste herziet zijn Oscar-winnende Soul partituur met It's All Right.

Lang Lang werd als klein kind al geïnspireerd door muziek van Disney. Hij zegt: "Toen ik dertien was, bezocht ik Disneyland Tokio; het was de eerste keer dat ik ‘It’s a Small World’ hoorde en de melodie bleef de hele dag in mijn hoofd zitten – en lang daarna.


Lang Lang

Sinds zijn doorbraak op zijn zeventiende soleert Lang Lang met de belangrijke orkesten wereldwijd. Hij sprong toen in bij een uitvoering van Tsjaikovski’s Eerste pianoconcert met het Chicago Symphony Orchestra onder leiding van Christoph Eschenbach. En, zoals het gezegde gaat, the rest is history. 

Lang Lang heeft miljoenen albums over de hele wereld verkocht en is door TIME magazine uitgeroepen tot één van de honderd meest invloedrijke personen ter wereld. Hij heeft het afgelopen decennium opgetreden voor prominente figuren als President Barack Obama, paus Franciscus en de onlangs overleden koningin Elizabeth II. Hij is zowel een UNICEF Goodwill-ambassadeur als een Ambassadeur voor de vrede van de Verenigde Naties en heeft succesvolle educatieve programma's ontwikkeld. Alles wat de pianist doet, wordt onderbouwd door zijn overtuiging dat "muziek leven beter maakt – het geneest, verenigt en inspireert, en het maakt ons betere mensen”.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op The Disney Book hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Lang Lang trad in 2008 op tijdens de Openingsceremonie van de Olympische Spelen. In welke stad werden de Spelen toen gehouden?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 27 september. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel