Altvioliste Tabea Zimmermann en pianist Javier Perianes - vaste muziekpartners - nemen je op de cd 'Cantilena' mee van Spanje naar Zuid-Amerika. 

Volksliedjes van Manuel de Falla, opzwepende 'Canciones negras' van Montsalvatge, de 'Bachianas Brasileiras' van Villa-Lobos, Albéniz' 'Tango' en Granados' 'Tonadillas': Zimmermann en Perianes ontdekken de muziek van de componisten die hun warmbloedige regio's muzikaal hebben gevormd.

Artists of the Year

De Duitse altvioliste Tabea Zimmermann is gek op hedendaagse muziek - in eigen recitals speelt ze nieuwe altvioolconcerten van de moderne componisten Holliger, Rihm en Mantovani. Maar ook het oudere repertoire staat haar goed. In 2017 werd ze uitgeroepen tot Artist of the Year bij de International Classical Music Awards en in seizoen 2019/2020 was ze artist-in-residence bij het Concertgebouworkest. 

Vaste muzikale partner van Zimmermann is de Spaanse pianist Javier Perianes. Ook Perianes werd uitgeroepen tot 'Musician of the Year', twee jaar na Tabea. Hij reist als solist de wereld over en speelt met orkesten als de Wiener Philharmoniker en het New York Philharmonic Orchestra. 'Cantilena' is de eerste cd van Zimmermann en Perianes samen.


Prijsvraag (verlopen)

Het antwoord op de vraag 'In 2018 won Javier Perianes een Gramophone Award voor zijn cd 'Préludes'. Preludes van welke componist?' is Claude Debussy.

De winnaars van de cd 'Cantilena' van altvioliste Tabea Zimmermann en pianist Javier Perianes zijn: dhr. De Vries uit Annen, mevr. Santoso uit Den Haag, dhr. De Boer uit Hoorn, mevr. Dans uit Amsterdam en dhr. Van Veen uit Soest. Van harte gefeliciteerd!

N.b. De cd's worden i.v.m. het coronavirus pas op een later moment verstuurd.

Deel dit artikel