Iedere nieuwe CD van de Nederlandse “pianobroers” Arthur en Lucas Jussen is een belevenis. Hun laatste CD – met Russische meesterwerken voor twee piano’s uit de 19e en 20ste eeuw  – laat geen muzikale wens onvervuld. Win één van de vijf exemplaren die wij weggeven.

Wat is er zo bijzonder aan de nieuwe CD van Arthur en Lucas Jussen? Allereerst het repertoire: behalve beroemde werken van Rachmaninov en Stravinsky staan er ook twee zelden uitgevoerde stukken van Sjostakovitsj en Arensky op. Prachtig hoe bekend en onbekend, dromerig romantisch (Rachmaninov en Arensky) en flitsend modern (Stravinsky en Sjostakovitsj) elkaar op deze CD perfect in evenwicht houden. Dan de uitvoering. Er is al vaak terecht opgemerkt, dat de broers Jussen niet alleen afzonderlijk grote pianisten zijn, maar elkaar als pianoduo op een onnavolgbare wijze aanvoelen. Met andere woorden: Arthur en Lucas Jussen behoren als pianoduo internationaal tot de wereldtop, en dat terwijl zij respectievelijk pas 24 en 28 jaar oud zijn!

The Russian Album van Arthur en Lucas Jussen is zo’n CD die je eindeloos blijft afspelen. Virtuositeit, lyriek, emotie, opwindende ritmiek, het is er allemaal. Onvergetelijk.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op The Russian Album hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Lucas en Arthur komen uit een muzikaal gezin. Wat zijn de beroepen van hun ouders?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 30 maart. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel