Kerst is de tijd waarin gevoelens licht, hoop en liefde het antwoord vormen op lange, koude winternachten. Geen wonder dat zoveel componisten hun meest innige liederen en koorstukken juist voor de kerstperiode hebben geschreven. Dat is ook nu nog het geval, getuige de nieuwe CD van het wereldvermaarde Engelse koor The Sixteen. Wij geven 5 exemplaren weg van ‘Carol of the Bells’. Beantwoord de vraag en maak kans op de cd.

Dirigent Harry Christophers heeft voor de nieuwe CD, getiteld ‘Carol of the Bells’, vooral prachtige kerstliederen van 20ste-eeuwse componisten verzameld. Ontoegankelijk? Welnee! Luister maar eens wat de Zweedse componist Jan Sandström (1954) heeft gemaakt van het vermaarde ‘Es ist ein Ros entsprungen’ van Michael Praetorius (1571-1621). De bewerking is bijna nog betoverender dan het origineel! En wie wordt niet geraakt door het vermaarde ‘Lux aurumque’ van de Amerikaanse componist en dirigent Eric Whitacre (geboren in 1970)? Veel van de andere stukken zijn hier te lande minder bekend, maar niet minder ontroerend. Zo verwijst de titel van de cd naar een kort, maar overrompelende koorstuk van de Oekraïense componist Mykola Leontovich (1877-1921), dat zelfs na vele keren beluisteren z’n betovering niet verliest. Echt een schatkamer, deze cd van The Sixteen!

The Sixteen - Herrick's Carol

The Sixteen

The Sixteen is een wereldvermaard koor, dat in 1979 werd opgericht door Harry Christophers, die nog steeds de chef-dirigent van het koor is. Publiek en critici zijn het erover eens, dat The Sixteen de top van het de internationaal vermaarde Engelse koortraditie vertegenwoordigt. Het koor heeft een meer dan vijf eeuwen omspannend repertoire, van de Renaissance tot nu.  

thesixteen-1.png
The Sixteen
thesixteen-1.png

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op 'Carol of the Bells' hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

In welk jaar heeft Harry Christophers The Sixteen opgericht?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 28 december. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel