“Een album vol zon, licht en hoop” - zo beschrijft de Franse trompettiste Lucienne Renaudin Vary haar nieuwste cd ‘Mademoiselle in New York’. Lucienne nam het vliegtuig naar Amerika en verzamelde een mix aanstekelijke en vrolijke composities van Amerikaanse én Franse componisten en songwriters. Op de cd speelt ze samen met het BBC Concert Ochestra werken van onder anderen Bernstein, Gershwin en Ravel.

Waar Lucienne op haar eerste cd nog het volledige spectrum van het trompetrepertoire onderzocht, staat de tweede cd vooral in het teken van jazz en musical: van Gershwins ‘An American in Paris’, Bernsteins ‘Somewhere’ en Hebbs ‘Sunny’ (gespeeld samen met haar broers Philémon en Bartholomé) tot een stukje heimwee terug naar Frankrijk met Ravels ‘Pavane’ en ‘For Me… Formidable’ van Charles Aznavour en Jacques Plante. 

Lucienne Renaudin Vary

De 20-jarige Lucienne was de eerste studente ooit die aan het Parijse conservatorium werd toegelaten tot zowel de jazz- als de klassieke opleiding. Op haar elfde won ze haar met haar trompet eerste concours en al snel speelde ze alle grote zalen van Frankrijk plat. In 2016 werd ze aangewezen als 'ontdekking van het jaar' tijdens de Victoires de la Musique Classique op de Franse televisie. Sindsdien is haar bekendheid over de landgrenzen heen en soleert ze bij orkesten als het Royal Philharmonic Orchestra en Hong Kong Sinfonietta. In seizoen 2018/2019 toerde Lucienne samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest door Nederland. 

Prijsvraag (verlopen)

De winnaars van de cd ‘Mademoiselle in New York’ van trompettiste Lucienne Renaudin Vary en het BBC Concert Ochestra o.l.v. Bill Elliott zijn: dhr. Tetteroo uit Voorburg, dhr. Heijne uit Dronten, mevr. Reijmers uit Alkmaar, dhr. Straver uit Gouda en mevr. Jonkman uit Vleuten. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel