In 1968 werd ensemble The King’s Singers geboren: een groep van zes jonge zangers, afgestudeerd aan King’s College, Cambridge. De allereerste groep bestond uit twee countertenoren, een tenor, twee baritons en een bas - en dat is nooit meer veranderd. Inmiddels zijn alle zangers vervangen, maar de insteek van de formatie is na 50 jaar nog steeds hetzelfde: met muzikale diversiteit de wereld elke dag een beetje vrolijker maken. 

De charmante, Britse mannen staan op de grootste podia van de wereld: van de Royal Albert Hall in Londen tot The Opera House in Sydney. Ze wonnen twee Grammy’s en een Emmy en stonden in Gramophone’s Hall of Fame. Het muzikale ensemble zingt een enorme verscheidenheid aan liederen: Italiaanse madrigalen, polyfonische koorwerken, Beatles-songs, kerstliedjes en op hun meest recente cd 'Love Songs' romantische odes aan de liefde.

The King's Singers: Love Songs
The King's Singers: Love Songs
The King's Singers: Love Songs

Love Songs

De liefde is een rode draad door het repertoire van The King's Singers. De afgelopen 50 jaar hebben ze talloze liefdesliedjes opgenomen en 19 van die werken staan nu op de cd 'Love Songs'. De arrangementen werden speciaal voor de mannen geschreven en leveren prachtige, romantische muziek op. Zo zingen ze popliedjes als 'All of Me' van John Legend, klassiekers als 'April Come She Will' van Paul Simon en het traditionele Schotse lied 'My love is like a red, red rose'. Pure muziek om heerlijk bij weg te dromen.

De winnaars van de cd 'Love Songs' van The King's Singers zijn: mevr. van Duinhoven uit Nijmegen, dhr. van Ramele uit Etten-Leur, mevr. Niezen uit Amstelveen, mevr. Renes-Bom uit Putten en dhr. Kleinjan uit Den Haag. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel