De jonge Franse vioolvirtuoos Théotime Langlois de Swarte koos voor zijn nieuwe cd-opname vioolconcerten van barokcomponisten Vivaldi, Locatelli en Leclair. Beantwoord de prijsvraag hieronder en maak kans op één van de vijf exemplaren die wij mogen weggeven.

theotime cd-6.png
Het nieuwe album met vioolconcerten van Théotime Langlois de Swarte
theotime cd-6.png

De briljante componist-violist Antonio Vivaldi werd in zijn tijd door tal van virtuozen in heel Europa nagevolgd. Zijn meest briljante navolgers waren Pietro Locatelli en Jean-Marie Leclair. Fun fact: Locatelli woonde de tweede helft van zijn leven in Amsterdam, terwijl ook Leclair jarenlang in de Nederlandse Republiek werkte! Vivaldi zei eens tegen een Franse bezoeker, dat hij een sneller een vioolconcert kon schrijven dan een kopiist er een afschrift van kon maken. Die onstuimige scheppingsdrang is ook in Vivaldi’s stijl terug te horen. Op deze cd staan twee vioolconcerten die Vivaldi’s “furie” prachtig illustreren. Violist Théotime Langlois de Swarte speelt verder twee fraaie vioolconcerten van Leclair en een mooi concert uit L’arte del violino (opus 3) van Locatelli. Al die stukken vergen grote virtuositeit, maar ook een sterk ontwikkeld gevoel voor lyriek en dramatiek. Langlois de Swarte wordt uiterst levendig begeleid door Les Ombres, een barokorkest dat hier uit 14 strijkers en vier continuo-spelers bestaat.

Théotime Langlois de Swarte

De jonge Franse violist Théotime Langlois de Swarte bespeelt zowel de moderne viool als de barokviool. Hij heeft al verscheidene succesvolle cd's gemaakt. Langlois de Swarte bespeelt een viool van de 17e-eeuwse Oostenrijkse vioolbouwer Jacob Stainer, hem uitgeleend door de Nederlandse Jumpstart Foundation. 

Prijsvraag (Verlopen)

Om kans te maken op het nieuwe album van Théotime Langlois de Swarte hoeft u alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Wat is het bouwjaar van de Jacob Stainer viool van Théotime Langlois de Swarte?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 15 februari. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel