Op zijn nieuwste album ‘Wien’ zingt tenor Jonas Kaufmann een ode aan de geboorteplaats van de wals en operette: Wenen. Samen met de Wiener Philharmoniker o.l.v. Ádám Fischer brengt Kaufmann de mooiste Weense melodieën tot leven.

De Duitse tenor heeft altijd al een speciale band gehad met Weense muziek: thuis klonken regelmatig melodieën van Strauss en Lehár en zijn opa had een grote voorliefde voor Wagner. Op de familieboerderij in Tirol leerde hij het Weense dialect en groeide zijn passie voor Oostenrijkse walsen en operettes. Inmiddels is zingen zijn beroep geworden, zingt hij in opera's over de hele wereld en werd Kaufmann in 2014 uitgeroepen tot "de belangrijkste en veelzijdigste tenor van dit moment".

Wien, Wien, nur du allein

Op het album 'Wien' staan verschillende bekende en geliefde werken van Weense afkomst: van 'Im Prater blühn'n wieder die Bäume' van Stolz en 'Der Tod, das muss ein Wiener sein' van Kreisler tot het onofficiële volkslied van de stad - 'Wien, Wien, nur du allein'. Geen beter orkest om hem te begeleiden dan de Wiener Philharmoniker, hét Weense symfonieorkest dat al sinds 1842 bestaat. Kaufmann en het orkest worden bijgestaan door sopraan Rachel Willis-Sørensen. Vanaf januari 2020 gaan ze met elkaar op tour met het programma "My Vienna".


Prijsvraag (verlopen)

De winnaars van de cd 'Wien' van Jonas Kaufmann en de Wiener Philharmoniker zijn: dhr. Williams uit Zupthen, mevr. Seghers uit Amsterdam, mevr. Moulaert uit Zeist, dhr. Woerdenbach uit Culemborg en dhr. Eikenboom uit Dordrecht. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel