De verstilde muziek van de Estlandse componist Arvo Pärt is een verademing in de wereld van nu, waarin continu sprake is van een bombardement aan auditieve en visuele prikkels. Wereldwijd heeft hij miljoenen bewonderaars, bij wie deze nieuwe Pärt-CD ongetwijfeld een warm onthaal zal vinden.

Tabula Rasa is de titel van de nieuwe CD van de bekende Franse violist en dirigent Renaud Capuçon, geheel gewijd aan de geliefde Estlandse componist Arvo Pärt. Op het album staan wereldberoemde composities zoals Spiegel im Spiegel, Fratres en Tabula Rasa, maar ook minder bekende werken zoals Silouan's Song en Für Lennart in Memoriam. "Arvo Pärt's muziek brengt ons van duisternis naar licht," legt Renaud Capuçon uit. “Deze muziek is niet alleen ontspannend: ze heeft diepte en drama." Renaud Capuçon wordt begeleid door het Orchestre de Chambre de Lausanne, waarvan hij artistiek directeur is sinds september van dit jaar.

Renaud Capuçon

Speelt vanaf zijn vierde viool en geldt als een van de meest succesvolle en avontuurlijke violisten van Frankrijk. Zijn repertoire is ongebruikelijk breed en omvat alle grote klassieke vioolconcerten, maar ook een groot aantal hedendaagse titels. De laatste jaren richt hij zich steeds meer op ‘playing/conducting’, dus op de combinatie spelen en dirigeren. Onlangs werd hij benoemd tot artistiek leider van het vermaarde Orchestre de Chambre de Lausanne. Dit is hun eerste gemeenschappelijke CD.

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op Tabula Rasa hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Wat betekent Tabula Rasa?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 14 september. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel