Fan van videogames? Dan kun je ongetwijfeld meeneuriën met de soundtracks van klassiekers als Super Mario, The Legend of Zelda en Sonic the Hedgehog. The London Philharmonic Orchestra verzamelde de leukste, verrassendste en meest bekende soundtracks en maakte er een klassieke orkestratie bij.

In 2011 kwam het eerste deel van 'The Greatest Video Game Music' uit. Magazine Rolling Stone riep het album uit als "weirdest hit album", maar een hit was het zeker, want de cd kwam binnen op nummer 23 van de Billboard 200. Dit was het hoogste debuut voor een klassiek orkest sinds 2005, toen de soundtrack van 'Star Wars Episode III - Revenge of the Sith' de hitlijst bestormde.

Van Monty Python tot Robin Hood

Op het eerste deel van de cd staat de muziek van onder meer Call of Duty, Final Fantasy en Grand Theft Auto. Het tweede deel volgde met de soundtracks van onder andere Assassin's Creed, Kingdom Hearts en LittleBigPlanet. Het orkest staat onder leiding van Andrew Skeet, een Britse musicus en componist. Skeet schrijft zelf ook veel voor televisie en film en maakt arrangementen voor verschillende gezelschappen, waaronder veel klassieke orkesten. Als klein jongetje was Skeet te horen als zanger in de soundtrack van Monty Python’s The Meaning of Life, waarna hij ging studeren aan The Royal College of Music in Londen. Enkele filmtitels waar hij orkestraties voor maakte zijn The League of Gentlemen, Robin Hood en The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.


Prijsvraag (verlopen)

De winnaars van de cd 'The Greatest Video Game Music' door het London Philharmonic Orchestra zijn: mevr. Pommé uit Nuth, mevr. Boolman uit Almere, mevr. Sjoerds uit Almere, dhr. Schneiders uit Delft en dhr. Arendse uit Amsterdam. Van harte gefeliciteerd!

Deel dit artikel