Het is augustus, veel mensen zijn nog op vakantie en deze rubriek gaat na een korte pauze weer fris van start met een fraaie nieuwe cd van de jonge Schotse gitaarvirtuoos Sean Shibe. Spaanse en Franse muziek die je in zomerse sferen brengt. Wij geven vijf exemplaren weg van ‘Camino’.

Gitarist Sean Shibe had aanvankelijk het voornemen een cd te maken waarin hij zijn gevoelens van eenzaamheid naar aanleiding van zijn door de corona-crisis veroorzaakte isolement tot klinken wilde brengen. Maar al snel ging het project een andere kant op: Shibe voelde de innerlijke noodzaak juist die stukken op te nemen die hem “door de winter hadden gesleept”. Stukken zonder sentimentaliteit of uiterlijk vertoon, maar vol reflexie, nostalgie en soms ook vol krachtige levenslust. ‘Camino’ - ‘weg’ - heet deze cd met gitaarstukken van Spaanse en Franse bodem. In sommige gevallen betreft het stukken die aanvankelijk voor piano of orkest werden geschreven maar die ook betoverend klinken op de gitaar, zoals 'Pavane pour une Infante défunte' van Maurice Ravel en 'Gymnopédie No. 1' en 'Gnossienne No.1 en No. 3' van Erik Satie. Het centrale werk op de cd is de zesdelige 'Suite compostelana' die de Catalaanse componist Frederic Mompou in 1962 schreef voor de wereldberoemde gitarist Andrés Segovia.    

Sean Shibe

SEAN SHIBE, een Schotse gitarist met Engels-Japanse ouders, werd in 1992 in Edinburgh geboren. Met zijn optredens en cd-opnamen heeft hij zowel bij de pers als bij het publiek grote successen behaald. Ook zijn tournee door China was een klinkend succes. Zijn repertoire is zeer breed en omvat behalve het traditionele gitaar-repertoire ook tal van nieuwe werken die al dan niet speciaal voor Sean Shibe werden geschreven. Op 27 augustus a.s. maakt Sean Shibe zijn debuut in een kamermuziekconcert in de beroemde serie The BBC Proms.

Prijsvraag (verlopen)

Vul om kans te maken op de cd 'Camino' van Sean Shibe het onderstaande prijsvraagformulier in en geef antwoord op de volgende vraag: 

Naar welk bedevaartsoord in Spanje verwijst de titel van deze cd?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 17 augustus. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deel dit artikel