Het NPO Radio 4-programma De Muziekfabriek start vanaf 3 september 2018 met een hernieuwde samenstelling van het team. Nieuwkomer is de 36-jarige radiomaker Carine Lacor, die na de NPO Campus het programma Voor de Dag heeft gepresenteerd. Zij zal maandag t/m donderdag samen met Sander Zwiep het gezellige middagprogramma op zich nemen. Carine: "Ik kijk uit naar het maken van een toegankelijk, opgewekt en ontspannen lunchprogramma, vol mooie en verrassende muziek."

De vrijdag wordt ingevuld door Jet Berkhout en Sander Zwiep en Jet is ook op zaterdag tijdens het lunchuur te horen. Zondagmiddag, direct na Het Zondagochtend Concert, zit de vertrouwde presentator Hans van den Boom achter de microfoon.

blockquote
Het is me een voorrecht om je te mogen voorzien van de mooiste muziek voor de start van jouw middag.
Sander Zwiep over De Muziekfabriek

Jong talent

Op vrijdag en zaterdag zal De Muziekfabriek een podium bieden aan jong klassiek talent. Jet nodigt aanstormende musici uit en vraagt ze om oude klassieke hits in een nieuwe versie te spelen. Denk aan Bach als een wals, kamermuziek als filmsoundtrack of een ontroerende pianosolo als uitbundige opera-aria. Jet: "Het lijkt me geweldig om te zien hoe fantastische aanstormende talenten oude muziek nieuw leven inblazen."

Ook Sander kijkt er erg naar uit: "Tussen de middag. De ochtend zit erop, maar de dag is nog lang. Je kan nog alle kanten op. Maar nu hoeft het even niet. Nu is het tijd om even achterover te leunen. Even ademhalen. De Muziekfabriek ademt met je mee. Luncht met je mee. Met klassieke muziek van alle tijden en plaatsen, van stokoud tot gloednieuw en van tijdloze schoonheid. Het is me een werkdagelijks voorrecht om je samen met Carine en Jet te mogen voorzien van de mooiste muziek voor de start van jouw middag!"

De Muziekfabriek: maandag t/m zondag van 10:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 4.

Deel dit artikel