Johann sr., Johann jr., Eduard en Josef Strauss: bekende namen in de wereld van de Weense walsen en Duitse dansen. De muziek van de familie Strauss staat altijd garant voor een feestje, kijk maar naar het Nieuwjaarsconcert in de Musikverein in Wenen, of de grootse concerten van André Rieu en zijn orkest. Maar achter die vrolijke melodieën zit een wrange familiegeschiedenis. Een vroege dood, rivaliteit, bedrog en zelfs een ingrijpende brand, met voorbedachte rade... Wat was er aan de hand bij de Oostenrijkse walsenfamilie? Ontdek het in de podcast 'Klassieke Mysteries'!

De 'Radetzky Mars' en 'An der schönen blauen Donau' klinken vrolijk, maar de familiegeschiedenis van de Straussen zit vol ophef, drama, ruzie en spanning. Presentator Ab Nieuwdorp en podcastmaker Rebecca van der Weijde duiken in de nieuwjaarsspecial van de podcast 'Klassieke Mysteries' in de bizarre familiegeschiedenis van Johann sr., Johann jr., Eduard en Josef Strauss.


Beluister de podcast 'Klassieke Mysteries'

Klassieke Mysteries

In de AVROTROS en NPO Radio 4-podcastserie 'Klassieke Mysteries' gaan Rebecca van der Weijde en Ab Nieuwdorp op zoek naar de intrigerende en spannende verhalen rondom het leven en vooral de dood van klassieke componisten. Mysterieuze en vreemde verhalen worden onderzocht en leiden Ab en Rebecca langs begraafplaatsen, geboortehuizen en imposante concertzalen. De reeks kent inmiddels vier seizoenen en heeft ruim 350.000 plays. Elke dag komen daar honderden nieuwe, enthousiaste luisteraars bij die de podcast op de gerenommeerde podcastplatforms zeer positief beoordelen. 

Deel dit artikel