Februari = filmmuziekmaand op NPO Radio 4. Traditiegetrouw besteedt de klassieke radiozender elk jaar twee weken de tijd aan de allermooiste filmmuziek. Als apotheose wordt op de laatste dag de Filmmuziek Top 40 uitgezonden, samengesteld door de luisteraars. Heb jij een favoriete soundtrack? Breng dan je stem uit!

De Filmmuziekweek 2019 plaats van maandag 18 t/m vrijdag 22 februari. In deze week hoor je in alle programma's volop filmmuziek én vertellen de presentatoren wat hun favoriet is. Ook de luisteraars thuis mogen meedenken en kunnen stemmen op hun favoriete soundtrack.

Filmmuziek Top 40

De door de luisteraars samengestelde Top 40 wordt op vrijdag 22 februari 2019 van 12:00 tot 17:00 uur uitgezonden. De presentatie wordt verzorgd door Jet Berkhout, Carine Lacor en Sander Zwiep. Ook filmregisseur Tim Oliehoek schuift aan. Na de Top 40 kun je in de Soundtracklounge samen met Dieuwertje Blok en Christiaan Kuyvenhoven twee uur lang genieten van muziek uit populaire tv-series.

Stem op jouw favoriete soundtrack voor de Filmmuziek Top 40! Stemmen kan t/m woensdag 20 februari 20:00 uur.

Once Upon a Time in the West

In 2018 werd 'Once Upon a Time in the West' van Ennio Morricone verkozen tot allerbeste filmsoundtrack. De tweede plek was voor 'The Lord of the Rings' van Howard Shore en de bronzen medaille voor Johns Williams' muziek voor 'Star Wars I t/m VIII'. De hoogste nieuwkomer was Ramin Djawadi, die met zijn soundtrack voor de serie 'Game of Thrones' op de 12e plek belandde. Ook Nederlandse filmmuziek bleek populair: 'Turks fruit' en 'Soldaat van Oranje' van Rogier van Otterloo wisten beiden in de Top 40 te komen.

Deel dit artikel