Februari = filmmuziekmaand op NPO Radio 4. Traditiegetrouw besteedt de klassieke radiozender elk jaar twee weken de tijd aan de allermooiste filmmuziek. Als apotheose wordt op de laatste dag de Filmmuziek Top 40 uitgezonden, samengesteld door de luisteraars. De Top 40 is inmiddels bekendgemaakt!

De Filmmuziekweek 2019 vond plaats van maandag 18 t/m vrijdag 22 februari. In deze week hoorde je in alle programma's volop filmmuziek én vertelden de presentatoren wat hun favoriet is. Ook de luisteraars thuis mochten meedenken en konden stemmen op hun favoriete soundtrack.

Filmmuziek Top 40

De door de luisteraars samengestelde Top 40 werd op vrijdag 22 februari 2019 uitgezonden. De presentatie werd verzorgd door Jet Berkhout, Carine Lacor en Sander Zwiep. Ook filmregisseur Tim Oliehoek schoof aan. Bekijk de volledige Filmmuziek Top 40.

Once Upon a Time in the West

Net zoals in 2018, is ook in 2019 'Once Upon a Time in the West' van Ennio Morricone verkozen tot allerbeste filmsoundtrack. De tweede plek is voor 'Schindler's List' van John Williams en ook de bronzen medaille is voor Johns Williams, dit keer voor zijn muziek voor 'Star Wars I t/m VIII'. Dat zijn niet de enige werken van Williams die de lijst hebben gehaald - er staan maar liefst zeven tracks in de Top 40 en daarmee is hij de meest vertegenwoordigde componist. De hoogste nieuwe binnenkomer is 'The Da Vinci Code' en een andere opvallende stijger is de muziek van Harry Potter, die op positie vijf staat.

Deel dit artikel