Traditiegetrouw staat NPO Radio 4 in de maand februari in het teken van filmmuziek. Voor het vijfde jaar op rij kunnen luisteraars stemmen op hun favoriete filmmuziek. De stembus was open van 26 januari t/m 2 februari 2020, waarna de stemmen werden geteld en de ultieme Filmmuziek Top 40 werd samengesteld.

In de week van 3 februari 2020 klinkt vijf dagen lang volop filmmuziek op de klassieke zender. De definitieve Filmmuziek Top 40 werd bekendgemaakt tijdens De Klassieken op donderdag 6 februari en op vrijdag 7 februari klinkt integraal de volledige Top 40, gepresenteerd door Jet Berkhout, Sander Zwiep en Carine Lacor. De afgelopen jaren kwam 'Once Upon a Time in the West' van Ennio Morricone steevast als grote winnaar uit de stembus. Gaat dat in 2020 weer gebeuren? 


Soundtrack van de dag

Nieuw is ‘De soundtrack van de dag’: in de uitzendweek staat er elke dag een filmsoundtrack centraal. De soundtracks zijn respectievelijk ‘Ben Hur’ van Miklós Rósza, ‘Edward Scissorhands’ van Danny Elfman, ‘Braveheart’ van James Horner, ‘How to train your Dragon’ van John Powell en ‘Joker’ van Hildur Guðnadóttir.

Filmmuziek Top 40

Benieuwd welke soundtracks in 2019 de Top 40 haalden? Beluister de Spotifylijst:

Deel dit artikel