De Franse componist Georges Bizet - bekend van zijn dramatische hitopera 'Carmen' - maakte collegacomponisten Wagner, Brahms en Tsjaikovski jaloers. Ook celliste Nuala McKenna - bekend van haar finaleplek bij Dutch Classical Talent - is fan, en dan vooral van de opzwepende en door tango doordrenkte 'Hanabera' uit 'Carmen'. Speciaal voor De Muziekfabriek maakte ze een unieke en eigen versie van het werk. Ze liet het zaterdag 16 februari 2019 horen in de NPO Radio 4-studio.

Meer Nuala McKenna

De Duits-Ierse celliste Nuala McKenna (1993) is een ware ster in de dop. Ze studeerde vier jaar bij de beroemde cellist Jean-Guihen Queyras en was een tijdje 'stagiair' bij het Koninklijk Concertgebouworkest. De jury van Dutch Classical Talent selecteerde haar voor het talentenprogramma van 2018-2019 en bewonderde de hoeveelheid lef in haar spel. Begin 2019 tourt ze door de Nederlandse zalen met haar Dutch Classical Talent-programma, waarin ze werken van o.a. Ligeti, Ortiz en Bach speelt.

blockquote
Nuala McKenna maakt van een concert een doorlopend verhaal, met als bonus dat ze alles uit het hoofd speelt. Verbluffend.
De jury van Dutch Classical Talent over Nuala

Deel dit artikel