De zalen uit en naar de mensen toe: daar gaf het Concertgebouworkest letterlijk invulling aan met hun opening van het nieuwe seizoen op 9 september 2022. Dit jaar kwam de Opening Night vanuit het Westerpark in Amsterdam; het publiek zat aan picknicktafels met zelf meegebrachte hapjes en drankjes. Je kunt de Opening Night nu terug kijken op NPO Start.

In het Westerpark

Net als vorig jaar, toen het Concertgebouworkest de start van het seizoen vierde op de Dam, presenteert het orkest zich met de Opening Night graag op een bijzondere plek in de stad: Opening Night 2022 vindt plaats in het Westerpark!

Programma

Na een energieke start met muziek van John Adams gaan de zwoele, soms jazzy klanken van Ravels Pianoconcert in G naadloos over in een mozaïek van dansen voor klarinet en orkest. Ruim baan, ten slotte, voor de warmbloedige Latin-klanken van Bernsteins populaire West Side Story

Gratis concerttoelichting

 

Musici

Het Concertgebouworkest speelt op deze feestelijke avond onder leiding van Alain Altinoglu met klarinettist Martin Fröst en pianist Víkingur Ólafsson. 

Op radio en tv

AVROTROS zond het concert (semi-)live uit op televisie en radio. Vanuit het Westerpark presenteerde Maria Fiselier de televisieregistratie en Selma van Dijk de radio-uitzending.

Luister de Radio-uitzending terug

Deel dit artikel