Het Orlando Kamermuziek Festival is het oudste én grootste kamermuziekfestival van Nederland en houdt in de muzikale programmering rekening met werkelijk iédereen - de doelgroep die centraal staat is de leeftijd 12 tot 65 plus. In 2022 viert het festival haar 40-jarig jubileum! AVROTROS heeft een bijzondere band met het festival, want al sinds de allereerste editie worden er concerten opgenomen en uitgezonden op NPO Radio 4. Ook dit jaar worden er concerten opgenomen. Benieuwd welke? En wil je zelf ook graag eens het festival bezoeken?

Het festival, dat in 2022 plaatsvindt van 11 tot en met 21 augustus, biedt masterclasses, workshops, lezingen en bovenal fantastische concerten aan. Het festival is internationaal bekend om de diversiteit: niet alleen in leeftijd, maar ook in niveau. Amateurmusici krijgen de kans zich te ontwikkelen bij interessante masterclasses en internationaal geroemde topmusici verrassen op het podium.

Het festival verhuist van Rolduc, waar 39 edities van het Orlando Festival hebben plaatsgevonden, naar het centrum van de stad Kerkrade, naar de zogenaamde HuB Kerkrade. Daarnaast zijn er zoals gebruikelijk een of twee avondconcerten in Maastricht.

Bezoek het Orlando Festival 2022

 

40 jaar Orlando, 33 jaar Osiris Trio, een jubileum en een afscheid

Het onvolprezen Osiris Trio houdt, na 33 jaar samenspelen en terugkijkend op een prachtige carrière, in de zomer van 2022 op met bestaan. Vanwege hun decennialange innige en bijzondere band met het Orlando Festival viert het trio haar afscheid tijdens het Orlando Festival met uitvoeringen van hun favoriete composities. Dat heeft geresulteerd in een prachtig bont ‘boeket’ met composities van Frank Martin, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Ron Ford, Franz Schreker, Klas Torstensson en Olivier Messiaen.

Orlando Festival op NPO Radio 4

Op zondag 21 en maandag 22 augustus hoor je op NPO Radio 4 in Het Zomeravondconcert twee prachtige opnames van Orlando-concerten. Op zondag hoor je muziek van Mozart, Webern, Stravinsky, Dallapiccola, Escher en Spohr door fantastische musici als fluitiste Ingrid Geerlings, klarinettist Bart de Kater, violiste Xenia Gamaris en sopraan Morgane Heyse (opname van 18 augustus). Maandag kun je genieten van Beethoven, Busoni en Berio door Gruppo Montebello o.l.v. Henk Guittart. De concerten zijn te horen van 20.00 tot 22.30 uur.

Deel dit artikel