Klassieke muziek... eh, Bach? In de vijfdelige podcast 'Beethoven is meer dan een hond' vertellen Jet en Fieke alles wat je moet weten over klassieke muziek.

Natuurlijk komen de grote componisten langs, maar ook hits, vooroordelen en ongeschreven gedragsregels. Gortdroge feiten en smeuïge verhalen worden met vaart en humor verteld. Beluister de vijf afleveringen, duik in de spoedcursus en maak indruk met je klassiek kennis tijdens een etentje met de nieuwe schoonouders! Check ook de Spotifylijsten met alle muziek die in de podcast wordt gebruikt - heb je gelijk een lekkere dosis klassiek om van te genieten.

Download en beluister de podcast
>> Beluister en download de afleveringen via iTunes.
>> Beluister en download de afleveringen via SoundCloud.
>> Beluister en download de afleveringen via de RSS-feed.
>> Beluister de afspeellijsten op Spotify (gebruikersnaam avroklassiek).

Aflevering 1: Geschiedenis 
Van eenstemmig gezang tot opzwepende filmmuziek. Er is afgelopen vijfhonderd jaar bizar veel gebeurd in de klassieke muziek. In deze aflevering komen alle periodes met namen, rugnummers en ezelsbruggetjes voorbij.

Aflevering 2: De componisten
Bach, Beethoven, Mozart en de rest. Die rest, dat zijn er heel veel. Alle belangrijke namen komen langs en daarmee ook hun mooie, dramatische en ontroerende verhalen en muziek.

Aflevering 3: Wie speelt wat?
De koperboer, het vioolmeisje en de dirigent: elk instrument heeft een imago (en misschien wat vooroordelen) en elk instrument heeft sterspelers. In deze aflevering komen ze allemaal langs: van Callas tot Lang Lang.

Aflevering 4: Greatest hits
Je kent meer klassieke muziek dan je denkt. In die ene pizzareclame, in je favoriete Netflix-serie of in de lift: klassieke muziek is overal. In deze aflevering hoor je alle grote hits, commercieel uitgebuit of stukgedraaid op begrafenissen. Of in bed.

Aflevering 5: Etiquette
Niet klappen tussen de delen. Nooit zeggen dat het een mooie show was en telefoon uit. Uit! Het bijwonen van een concert is een kunst op zich. Na deze podcast versta je die.

Deel dit artikel