Remy van Kesteren - heer en meester op de harp - betovert in de rubriek Vrij Spel van het NPO Radio 4-programma De Muziekfabriek met een eigen, unieke versie van Saties 'Gnossienne Nr. 1'.

Gnossie.. watte? Tja, niemand weet precies wat het betekent. Het dromerige stuk mag zo snel en langzaam als je zelf wil... en daar weet Remy wel raad mee. Hij maakte de remix 'This Reminds You'. Dit werk staat ook op zijn nieuwste album 'Shadows'.

Remy van Kesteren

Harpist Remy van Kesteren (1989) werd al op 10-jarige leeftijd toegelaten tot het Utrechts Conservatorium, waar hij later met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Met het diploma op zak trok hij naar Parijs, waar hij bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti in de leer ging. Aan het Conservatorium van Amsterdam behaalde hij in 2012 summa cum laude zijn masterdiploma.

Jong Muziektalent

Zijn prijzenkast loopt al aardig vol - als klein jongetje won hij de Elisabeth Evertsprijs, voor uitzonderlijk jong talent in Nederland, hij won eerste prijzen bij het Nederlands Harpconcours en het Prinses Christinaconcours en in 2009 werd hij uitgeroepen tot Jong Muziektalent 2009. Nog een mooie: in 2016 werd de Nederlandse Muziekprijs aan hem toegekend, de hoogste onderscheiding voor klassieke musici van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Wie is de Mol?

Op zijn 20e begon Remy een eigen festival: het Dutch Harp Festival. Het festival heeft drie jaar plaatsgevonden in Utrecht. Bij het grote publiek is hij voornamelijk bekend als deelnemer aan het AVROTROS-programma Wie is de Mol? in 2016, waar hij als tweede het spel moest verlaten.

Deel dit artikel