De Klassieke Top 400-stembus draait op volle toeren. Van 1 t/m 8 oktober is het mogelijk om te stemmen op de Klassieke Top 400 en vanaf vrijdag zijn de presentatoren van Radio 4 het land ingetrokken om bijzondere verhalen over klassieke muziek te laten zien. 

De Klassieke Top 400-stembus is vanaf vrijdag 1 oktober begonnen aan de route door heel Nederland. Elke dag gaat een presentator van NPO Radio 4 op pad om mooie verhalen over klassieke muziek op te zoeken en mensen te overhalen om te stemmen op de Klassieke Top 400.

Namens AVROTROS trekken er drie presentatoren het land in, van wie Annemieke Bosman op zaterdag 2 oktober het spits afbeet. De bus leidde haar richting Amsterdam en Haarlem, waar ze onder meer een bezoek bracht aan een beeldhouwacademie en Het Concertgebouw. De hoogtepunten van haar reis in de stembus kunt u hier vinden.

Annemieke bij de Top 400 stembus
Bron: Rebecca van der Weijde
Annemieke bij de Top 400 stembus
Annemieke bij de Top 400 stembus

Vervolgens was het op 4 oktober de beurt aan Ab Nieuwdorp, die naar het zuiden trok richting Zeeland en Noord-Brabant. Hij bezocht hier een manege, ging langs bij een middelbare school en ontmoette meerdere muzikanten, waaronder het Berlage Saxofoonkwartet. Zijn hoogtepunten van de trip zijn hier terug te kijken.

Ab tijdens de Top 400 stemweek
Bron: Wineke Remmerswaal
Ab op bezoek bij twee jonge muzikanten
Ab tijdens de Top 400 stemweek

Op donderdag 6 oktober zal Jet Berkhout richting het noorden van het land trekken, waar ze onder meer Groningen, Assen en Zwolle zal bezoeken. 

De stembussen voor de Klassieke Top 400 zijn tot vrijdag 8 oktober 20.00 uur geopend. Vergeet niet te stemmen, zodat uw favoriete klassieke muziek te beluisteren is in de Klassieke Top 400, van 18 t/m 22 oktober.

Klik hier om op uw favoriete klassieke muziek te stemmen

Deel dit artikel