Talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De talenten doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd. De huidige deelnemers zijn de Young Bach Fellows van de Nederlandse Bachvereniging.

JA, IK WIL AVROTROS KLASSIEK STEUNEN

Professionele opnames

Aan het conservatorium leren musici hun instrument tot in de puntjes beheersen en doen ze ervaring op met het optreden voor publiek. Maar het maken van een professionele opname vergt andere technieken: urenlange concentratie en herhaling om de muziek te fine tunen, terwijl de adrenaline van een zaal vol publiek ontbreekt. In talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' bieden wij de nieuwste generatie klassieke musici datgene waar wij goed in zijn: mooie registraties maken en een podium op radio en tv. In de opnamestudio nemen de talenten hun eerste professionele cd op en in onze concertseries en programma's op radio en tv doen ze media-ervaring op. Zo geeft AVROTROS jonge klassieke musici een flinke boost bij de start van hun professionele carrière.

Jouw hulp is nodig

Om talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ mogelijk te maken, hebben we jouw hulp nodig! Voor €7,50 per jaar help je AVROTROS om dit traject voort te zetten en sta jíj mee aan de basis van de ontwikkeling van de nieuwste generatie topmusici. Als lid ontvang je drie keer per jaar de exclusieve cd's die we met de talenten opnemen, inclusief luxe magazine. Daarnaast kun je kiezen uit een uniek samengesteld aanbod van arrangementen en kortingen voor klassieke concerten (als de coronamaatregelen het toelaten) en krijg je elke donderdag de ledenmail in je mailbox, vol klassieke nieuwtjes, interessante winacties en kijk- en luistertips. Lees meer over het lidmaatschap.

JA, IK WIL AVROTROS KLASSIEK STEUNEN

De huidige talenten: de Young Bach Fellows

Sinds 2013 kent de Nederlandse Bachvereniging het Young Bach Fellowship. Met het Young Bach Fellowship biedt het ensemble een podium aan jonge musici die zich verder willen ontwikkelen in de barokmuziek en begeleiden ze hen bij het ondernemerschap dat het vak van musicus vandaag de dag vraagt. Deelnemers aan het Young Bach Fellowship spelen mee met producties van de Bachvereniging, krijgen een mentor toegewezen en krijgen steun vanuit de afdelingen marketing en productie. En nu nemen ze dus ook deel aan ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ en nemen een cd op vol met - hoe kan het ook anders - Bach! De cd valt naar verwachting eind augustus op de deurmat van de leden van AVROTROS Klassiek.

Word lid van AVROTROS Klassiek

Vorige deelnemers aan het traject

Eerdere deelnemers aan het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' zijn cellist Anton Spronk, het Animato Kwartet, sopraan Laetitia Gerards, pianist Nikola Meeuwsen, het Chimaera Trio, celliste Ella van Poucke, sopraan Elisabeth Hetherington, pianist Ramon van Engelenhoven en violist Niek baar.

JA, IK WIL AVROTROS KLASSIEK STEUNEN

Deel dit artikel