Talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De talenten doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd. De debuut-cd van de vijf blazers van het Dianto Reed Quintet is net uit, terwijl countertenor Gerben van der Werf met de Young Bach Fellows net zijn eerste cd heeft opgenomen.

JA, IK WIL HET TALENTTRAJECT STEUNEN

Professionele opnames

Aan het conservatorium leren musici hun instrument tot in de puntjes beheersen en doen ze ervaring op met het optreden voor publiek. Maar het maken van een professionele opname vergt andere technieken: urenlange concentratie en herhaling om de muziek te fine tunen, terwijl de adrenaline van een zaal vol publiek ontbreekt. In talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' bieden wij de nieuwste generatie klassieke musici datgene waar wij goed in zijn: mooie registraties maken en een podium op radio en tv. In de opnamestudio nemen de talenten hun eerste professionele cd op en in onze concertseries en programma's op radio en tv doen ze media-ervaring op. Zo geeft AVROTROS jonge klassieke musici een flinke boost bij de start van hun professionele carrière.

JA, IK WIL HET TALENTTRAJECT STEUNEN

 

Jouw hulp is nodig

Om talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ mogelijk te maken, hebben we jouw hulp nodig! Voor 10 euro per jaar help je AVROTROS om dit traject voort te zetten en sta jíj mee aan de basis van de ontwikkeling van de nieuwste generatie topmusici. Als lid ontvang je drie keer per jaar de exclusieve cd's die we met de talenten opnemen, inclusief luxe magazine. Daarnaast krijg je regelmatig korting op speciaal voor jou geselecteerde concerten en krijg je elke donderdag de ledenmail in je mailbox, vol klassieke nieuwtjes, interessante winacties en kijk- en luistertips. Lees meer over het lidmaatschap of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.

JA, IK WIL HET TALENTTRAJECT STEUNEN

Vorige deelnemers aan het traject

Eerdere deelnemers aan het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' zijn het Dianto Reed Quintet, violiste Charlotte Spruit, klarinettist Jelmer de Moed & pianist Rik Kuppen, harpist Joost Willemze, pianiste Yang Yang Cai, de Young Bach Fellows van de Nederlandse Bachvereniging, cellist Anton Spronk, het Animato Kwartet, sopraan Laetitia Gerards, pianist Nikola Meeuwsen, het Chimaera Trio, celliste Ella van Poucke, sopraan Elisabeth Hetherington, pianist Ramon van Engelenhoven en violist Niek baar.

JA, IK WIL AVROTROS KLASSIEK STEUNEN

Deel dit artikel