In talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft AVROTROS jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun professionele carrière. Gedurende een paar maanden doen de talenten media-ervaring op in de AVROTROS-programma's op NPO Radio 4, bouwen ze aan hun portfolio met de opname en uitgave van een professionele cd en staan ze in de studio voor een professionele fotoshoot. Per jaar doen er drie jonge musici of ensembles mee aan het talentprogramma. Het huidige talent is het Animato Kwartet.

Om het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ mogelijk te maken, hebben we je hulp nodig! Voor €7,50 per jaar help je AVROTROS dit traject te realiseren. Als lid ontvang je drie keer per jaar de exclusieve cd's die we met de talenten opnemen. Daarnaast kun je kiezen uit een uniek samengesteld aanbod van arrangementen en kortingen voor klassieke concerten en krijg je elke donderdag de ledenmail in je mailbox, vol klassieke nieuwtjes, interessante winacties en kijk- en luistertips. Lees meer over het lidmaatschap.

JA, IK WIL AVROTROS KLASSIEK STEUNEN!

Het huidige talent: Animato Kwartet

Zeven jaar geleden begonnen vier conservatoriumstudenten het Animato Kwartet. Inmiddels is het Animato Kwartet uitgegroeid tot één van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa. Het bestaat uit eerste violiste Inga Våga Gaustad, tweede violist Tim Brackman, altvioliste Elisa Karen Tavenier en cellist Pieter de Koe. Begin oktober 2020 vond de opname van hun debuut-cd binnen het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' plaats. De cd komt in december 2020 uit en wordt exclusief opgestuurd naar leden van AVROTROS Klassiek. Wil je de cd ook ontvangen? Word lid van AVROTROS Klassiek!

Vorige deelnemers aan het traject

Eerdere deelnemers aan het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' zijn sopraan Laetitia Gerards, pianist Nikola Meeuwsen, het Chimaera Trio, celliste Ella van Poucke, sopraan Elisabeth Hetherington, pianist Ramon van Engelenhoven en violist Niek baar.

Deel dit artikel