Talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ geeft jonge klassieke muziektalenten een flinke boost bij de start van hun carrière. De talenten doen media-ervaring op radio en tv op en bouwen aan hun portfolio met de opname en uitgave van hun debuut-cd. Het huidige talent is cellist Anton Spronk.

JA, IK WIL AVROTROS KLASSIEK STEUNEN

Professionele opnames

Aan het conservatorium leren musici hun instrument tot in de puntjes beheersen en doen ze ervaring op met het optreden voor publiek. Maar het maken van een professionele opname vergt andere technieken: urenlange concentratie en herhaling om de muziek te fine tunen, terwijl de adrenaline van een zaal vol publiek ontbreekt. In talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' bieden wij de nieuwste generatie klassieke musici datgene waar wij goed in zijn: mooie registraties maken en een podium op radio en tv. In de opnamestudio nemen de talenten hun eerste professionele cd op en in onze concertseries en programma's op radio en tv doen ze media-ervaring op. Zo geeft AVROTROS jonge klassieke musici een flinke boost bij de start van hun professionele carrière.

Jouw hulp is nodig

Om talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ mogelijk te maken, hebben we jouw hulp nodig! Voor €7,50 per jaar help je AVROTROS om dit traject voort te zetten en sta jíj mee aan de basis van de ontwikkeling van de nieuwste generatie topmusici. Als lid ontvang je drie keer per jaar de exclusieve cd's die we met de talenten opnemen, inclusief luxe magazine. Daarnaast kun je kiezen uit een uniek samengesteld aanbod van arrangementen en kortingen voor klassieke concerten (als de coronamaatregelen het toelaten) en krijg je elke donderdag de ledenmail in je mailbox, vol klassieke nieuwtjes, interessante winacties en kijk- en luistertips. Lees meer over het lidmaatschap.

Ja, ik wil AVROTROS Klassiek steunen
 

Het huidige talent: cellist Anton Spronk

De 26-jarige cellist Anton Mecht Spronk kreeg als 4-jarig jongetje in Brabant de eerste cellolessen van zijn vader. Ruim 20 jaar later heeft Anton diverse concoursen gewonnen, speelt hij als solist en kamermusicus en is hij zijn eigen muziekfestival ‘Eggenfelden Klassisch’ in Zuid-Duitsland begonnen. Samen met pianist Daniël van der Hoeven neemt Anton zijn debuut-cd op in het kader van talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! Deze debuut-cd valt naar verwachting in april 2021 op de mat bij de leden van AVROTROS Klassiek. Wil je de cd ook ontvangen?

Word lid van AVROTROS Klassiek

Vorige deelnemers aan het traject

Eerdere deelnemers aan het talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' zijn het Animato Kwartet, sopraan Laetitia Gerards, pianist Nikola Meeuwsen, het Chimaera Trio, celliste Ella van Poucke, sopraan Elisabeth Hetherington, pianist Ramon van Engelenhoven en violist Niek baar.

JA, IK WIL AVROTROS KLASSIEK STEUNEN

Deel dit artikel