Pianist Caspar Vos, violist Koen Stapert en cellist Marcus van den Munckhof vormen samen Trio d'Encore, een muzikaal trio dat zich kenmerkt door hun gedeelde liefde voor muziek én encores. Op een verfrissende manier spelen ze op hoog niveau de vrolijke, muzikale en door iedereen geliefde uitsmijters. De drie leerden elkaar kennen op het conservatorium van Amsterdam. Los van de muziek vonden ze elkaar in nog een gedeelde passie: wielrennen. In 2019 besloten ze de twee te combineren en ontstond er een briljant idee: Tour d'Encore.

Onder het motto 'Muziek is wielrennen en wielrennen is muziek' vertrokken de jongens samen met cameraman en regisseur Mark Bakker naar Frankrijk, waar ze op zoek gingen naar legendarische verhalen op het snijvlak van muziek en wielrennen. In acht etappes vertelden ze acht prachtige verhalen en speelden ze acht ultieme encores, met de Tour de France als groots decor. Zo kwam er een polka van Strauss voorbij die gezien kan worden als voorganger van de moderne racefiets, ontdekten ze dat Chausson en Casartelli al fietsend hun einde tegemoet reden en verzamelden ze namen van grote componisten die een wielrenfiets in de garage hadden staan.

blockquote
Muziek is wielrennen en wielrennen is muziek.
Het motto van Trio d'Encore

NPO Radio 4 volgde de muzikale tour en lieten de ups en de downs van de reis zien. Ook daar kwamen bijzondere verhalen voorbij. Wat is de relatie tussen muziek en drank? Heeft een wielrenner net zoveel pech als een musicus? En hoe zit het met relatieperikelen? De video's zijn terug te kijken op het YouTube-kanaal van NPO Radio 4:

Een muzikale toegift

Bij elk verhaal en elke etappe hoorde een bijpasselijke encore. Bekijk en beluister de muzikale verhalen:

Caspar Vos en AVROTROS Klassiek 

Eén van de drie wielrennende musici is pianist Caspar Vos. Een bekend gezicht bij AVROTROS, want Casper speelt samen met celliste Ella van Poucke op de vierde cd van het talenttraject AVROTROS Klassiek. Op de debuut-cd van Ella, die naar verwachting eind augustus 2019 uitkomt, staan prachtige encores. Ben je benieuwd naar de cd? Leden van AVROTROS Klassiek krijgen vier keer per jaar de cd's van de talenten thuisgestuurd. Lees meer over het lidmaatschap.

Deel dit artikel