Zondag 28 februari 2016 was er een gezellig familieconcert in het Concertgebouw te Amsterdam. Met spannende verhalen door verteller Hadewych Minis en een prachtig orkest werd 'Het Zwanenmeer' van Tsjaikovski vertolkt. Kijk het concert terug!


Een spannend avontuur
Veel grote mensen denken dat klassieke muziek een serieuze zaak is. Ze blijven tijdens een concert dus heel stil in hun stoel zitten en kijken er heel ernstig bij. Dat gaat er wel anders aan toe tijdens de familieconcerten (6+) van Het Concertgebouw! Spannende verhalen en een supergroot orkest maken samen een gezellig en feestelijk programma. Zondag 28 februari stond het familieconcert in het teken van het ballet 'Het Zwanenmeer', met tekst van kinderboekenschrijver Reggie Naus en de heerlijke muziek van Tsjaikovski.

Tsjaikovski's 'Zwanenmeer'
De betoverende muziek die Tsjaikovski schreef voor 'Het Zwanenmeer' is wereldberoemd. Een stuk beroemder dan het sprookje, dat wel alle elementen van een klassiek sprookje bevat: een boze tovenaar, een prins, een meisje dat in een zwaan verandert... Alleen het einde is niet sprookjesachtig, de prins en het meisje leven namelijk niet 'lang en gelukkig'. Althans, niet in alle versies van 'Het Zwanenmeer'; in de loop der jaren werd het einde van het ballet meerdere malen herschreven. Wat voor een einde zal schrijver Reggie Naus kiezen? Dat blijft een verrassing. Wat wel zeker is: de prachtige muziek is van Tsjaikovski!

Concertinformatie
Tsjaikovski: Het Zwanenmeer
Het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Bas Wiegers en Hadewych Minis [verteller]
Opname: Het Zondagochtend Concert van zondag 28 februari 2016 in Het Concertgebouw in Amsterdam

Deel dit artikel