Donderdag 6 februari 2020 werd bij Ab Nieuwdorp in de studio de top 5 van de NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40 bekendgemaakt. De bekendmaking kreeg een verrassende wending, want er is een gloednieuwe nummer één!

Op nummer 5 staat de soundtrack van ‘Pirates of the Caribbean’ van Hans Zimmer, op nummer 4 Howard Shore’s muziek van ‘Lord of the Rings’, op nummer 3 ‘Star Wars I t/m IX’ van John Williams, op nummer 2 ‘Once Upon a Time in the West’ van Ennio Morricone en de onbetwiste nummer 1 is ’Schindler’s List’ van John Williams.

John Williams heeft naast zijn twee posities in de toplijst nog vier andere plekken in de volledige top 40, net zoals Hans Zimmer: beiden staan er zes keer in. Ennio Morricone volgt op de voet met vier soundtracks. De snelste stijgers zijn 'The King's Speech', 'Out of Africa' en '1492: Conquest of Paradise' en de nieuwste binnenkomer is 'The Hobbit' op plaats 30.

Bekijk de volledige Filmmuziek Top 40

De Filmmuziek Top 40 op NPO Radio 4

De volledige Filmmuziek Top 40 wordt op vrijdag 7 februari van 12.00 tot 17.00 uur uitgezonden op NPO Radio 4. Jet Berkhout, Sander Zwiep en Carine Lacor verzorgen de presentatie. Popcorn erbij en genieten maar!

Deel dit artikel