Hoe het klinkt als musici hun favoriete filmmuziek spelen? Origineel en indrukwekkend! AVROTROS maakte opnames van nieuwe arrangementen van meeslepende filmmuziek. Het resultaat: vier mooie, pure beeldregistraties & een audio-opnames opgenomen in één take. Pak de popcorn er maar bij!

My Heart Will Go On uit de Titanic

Harpist Joost Willemze maakte een eigen arrangement van My Heart Will Go On uit de film de Titanic, een echte filmklassieker. Het originele lied is geschreven door James Horner en Will Jennings en gezongen door Céline Dion. Het lied werd een gigantische hit in 1997. Joost Willemze vertaalde deze hit smaakvol naar zijn eigen instrument.

Of bekijk deze video op NPO Start
blockquote
Ik heb voor dit stuk gekozen, omdat ik denk dat de harp hét instrument is om dit stuk op uit te voeren. De harp heeft natuurlijk toch dat liefdevolle en romantische karakter. Vandaar dat dit stuk echt op de harp moet worden gespeeld.
Joost Willemze

Hymn to the Fallen uit Saving Private Ryan

Het Nymphéas Trombone Quartet koos voor muziek uit de film Saving Private Ryan: Hymn to the Fallen, gecomponeerd door John Williams. Hugo Bouma maakte speciaal voor deze gelegenheid een arrangement voor het Nymphéas Trombone Quartet.

Of bekijk deze video op NPO Start
blockquote
Mooie koraalmuziek voor groot orkest, dat ligt ons heel erg aan het hart. Ik hoop dat u ervan geniet.
Arjan Linker

Princess Leia's Theme uit Star Wars

Pianist Ramon van Engelenhoven is een enorme liefhebber van filmmuziek en heeft daarom vaak eigen arrangementen van filmmuziek op zijn repertoire. Voor deze serie maakte hij een arrangement van Princess Leia's Theme uit de Star Wars saga. De melodie, gecomponeerd door John Williams, komt in verschillende Star Wars films terug op belangrijke momenten voor het karakter Prinses Leia Organa.

Of bekijk deze video op NPO Start

 

No Time for Caution uit Interstellar

Accordeonduo TOEAC, bestaande uit Pieternel Berkers & Renée Bekkers, kozen voor het spannende repetitieve No Time for Caution dat Hans Zimmer componeerde voor de film Interstellar. Benjamin de Murashkin maakte speciaal voor deze gelegenheid een verrassend arrangement voor twee accordeons.

Of bekijk deze video op NPO Start

Deel dit artikel