De 27-jarige violist Niek Baar is de eerste deelnemer aan het nieuwe talentenprogramma ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’. Eind mei nam hij met ons zijn allereerste cd op. Kijk mee in de studio!

In het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum vonden tijdens het Pinksterweekend 2018 de bijzondere opnames plaats. Op een Stradivarius-viool uit 1667 speelde Niek werken van Bach, Mozart en Beethoven. Hij werd daarbij begeleid door de Amerikaanse pianist Ben Kim.

We keken stiekem even mee in de studio, waar Niek vertelde waarom het maken van zijn debuut-cd zo’n belangrijke stap en waardevolle ervaring is in zijn muzikale carrière.


Benieuwd naar de cd?
De debuut-cd van Niek Baar komt eind zomer 2018 uit en is exclusief voor leden van AVROTROS Klassiek. Als lid van AVROTROS Klassiek steun je het talenttraject en help je ons de dromen van jonge musici te laten realiseren. Je ontvangt drie keer per jaar exclusief de cd’s die de talenten opnemen en krijgt daarnaast de keuze uit een uniek aanbod van arrangementen en kortingen voor klassieke concerten. Lees meer over het lidmaatschap AVROTROS Klassiek.

➠ Wil je op de hoogte blijven van AVROTROS Klassiek? Elke donderdag versturen we een mail vol met de laatste nieuwtjes op klassiek gebied, leuke prijsvragen, prachtige opnames en interessante luistertips.

Meld je aan voor de AVROTROS Klassiek Nieuwsbrief

Deel dit artikel