Weg van die bladmuziek en op zoek naar een eigen, persoonlijk geluid. Dat is de rubriek Vrij Spel van het NPO Radio 4-programma De Muziekfabriek, gepresenteerd door Jet Berkhout. Jonge, getalenteerde musici pakken de bladmuziek van een bekend klassiek werk en maken er een eigen variant van. Zaterdag 17 november 2018 daagde Jet Berkhout violiste, zangeres, bass drum-speelster én winnares van de Dutch Classical Talent Award 2018 Diamanda Dramm uit, een kans die ze met beide handen vastgreep. Diamanda maakte een eigen versie van de prachtige aria 'When I'm laid' van Henry Purcell. Kijk en geniet!

Meer over Diamanda Dramm

Diamanda Le Berge Dramm (1991) groeide op in Amsterdam en speelt vanaf haar vierde viool. Haar stijl is een eclectische mix van klassiek, avant-garde en improvisatie. Ze speelt kamermuziek en is onderdeel van verschillende bands, maar treedt ook graag solo op. Ze studeerde aan de New England Conservatory in Boston en won bij haar afstuderen de John Cage Award. Ze vervolgde haar opleiding in Den Haag, waar ze ook in de prijzen viel: ze kreeg de Nicolai Prize voor haar bijzondere recital. Bij het winnen van de Dutch Classical Talent Tour & Award in 2018 werd ze geprezen om haar veelzijdigheid. Juryvoorzitter Tim Moen: “De jury heeft met dit fenomeen een keuze gemaakt voor de toekomst.” 

De Muziekfabriek hoor je elke dag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 4. De rubriek Vrij Spel zit in de uitzendingen op zaterdag. 

Deel dit artikel