Soms wil je als klassieke musicus wel even weg van die vaste noten op papier en lekker met de muziek aan de haal gaan. En dat is nou precies wat presentatrice Jet Berkhout vraagt in de rubriek Vrij Spel. Bekijk de eerste aflevering, waarin pianist Rik Kuppen zijn eigen versie van Schuberts 'Gute Nacht' speelt.

Een eigen, persoonlijk geluid

In de zaterdageditie van De Muziekfabriek daagt Jet Berkhout jonge musici uit om een klassiek stuk nieuw leven in te blazen. Regels zijn er niet - de enige opdracht is om de nieuwe versie live in de studio te komen spelen.

Rik Kuppen

Pianist Rik Kuppen (1994) trapt de serie af en speelt live in de studio een eigen, unieke versie van Schuberts 'Gute Nacht'. Rik studeerde in 2017 af als Master aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Ellen Corver. In het eerste jaar van zijn studie won hij meteen de eerste prijs in de landelijke finale van het Prinses Christina Concours en in december 2017 won hij een finaleplek van Dutch Classical Talent. Dit laatste betekent dat hij in het najaar van 2018 met zijn eigen programma op tour door Nederland mag.

De Muziekfabriek hoor je elke dag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 4. De rubriek Vrij Spel zit in de uitzendingen op zaterdag.

Deel dit artikel