Traditiegetrouw gaat NPO Radio 4 elk najaar het land in om stemmen te verzamelen voor de ultieme klassieke toplijst van Nederland. Zo ook in 2020! De stemperiode voor de Klassieke Top 400 - voorheen de Hart & Ziel Lijst - is van 2 t/m 9 oktober. 

Een week lang reizen de presentatoren van NPO Radio 4 door heel Nederland om met de elektrische Klassieke Top 400 Stembus zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. Presentator Sander Zwiep is chauffeur en neemt elke dag een andere presentator mee. Zondag 4 oktober schuift Jet Berkhout aan en gaan ze op tour door Drenthe en Overijssel. Woensdag 7 oktober gaat Ab Nieuwdorp mee naar Brabant, Gelderland en Utrecht en vrijdag 9 oktober zijn Sander en Carine Lacor te vinden in Zuid-Holland en Brabant.

Muziek op onverwachte locaties

In de provincies gaan de presentatoren op bezoek bij muziekliefhebbers en brengen ze live musici naar onverwachte plekken, waaronder een atelier, pluktuin en wijngaard. Ben je zelf liefhebber, en wil je de Klassieke Top 400 Stembus bij jou thuis ontvangen? Dat kan! Elke dag zal de bus op bezoek gaan bij een luisteraar.

Coronamaatregelen

Natuurlijk wordt er in en rondom de bus rekening gehouden met de coronamaatregelen. De bezoekjes aan de muziekliefhebbers zijn coronaproof, op 1,5 meter afstand. Ook de bezoeken aan professionele musici en scholen verlopen met inachtneming van de regels en afspraken. 

De route van de bus is te volgen via www.nporadio4.nl. Op NPO Radio 4 is dagelijks in de uitzendingen te horen waar de bus zich op dat moment bevindt.

De stembus voor de Klassieke Top 400 sluit op vrijdag 9 oktober om 20:00 uur. Online stemmen kan via nporadio4.nl/top400. De uiteindelijke Klassieke Top 400 wordt uitgezonden op NPO Radio 4 van maandag 19 t/m vrijdag 23 oktober, dagelijks van 7:00 tot 23:00 uur.

Deel dit artikel