Gregory Sedoc gaat met de knapste koppen van Nederland op zoek naar het antwoord op prangende vragen van kijkers. De vraag van vandaag is van Tom. Hij wil weten waarom hij interessant is voor een computerhacker.

Deze aflevering is 18 maart om 21.10 uur te zien op NPO 2. Daarna is de uitzending op deze pagina terug te kijken.

Tom heeft moeite al zijn wachtwoorden voor internet te onthouden en heeft er daarom maar een stuk of drie, die hij voor al zijn accounts gebruikt. Hij heeft al vaker gehoord dat dit niet handig is, maar Tom denkt zelf dat het wel meevalt. Hij is niet enorm rijk en hij hij heeft niets te verbergen.

Criminoloog en rechtspsycholoog

In het Trippenhuis, de zetel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van de Wetenschappen, krijgt Tom antwoord op zijn vraag in de vorm van een priv├ęcollege van Renushka Madarie. Zij is criminoloog en rechtspsycholoog van het Nederlands Studiecentrum criminaliteit en rechtshandhaving.

Gespecialiseerd in computercriminaliteit

Renushka Madarie is nog geen 30 jaar en nu al een rijzende ster in het specialisme computercriminaliteit. Op haar weg naar de doctorstitel zit Renushka Madarie eindeloos tussen de criminelen in de schimmige hoeken van het internet. Zij zal Toms vraag zeker kunnen beantwoorden.

Deel dit artikel