Wil je weten hoe zwaar licht is, waarom afvallen zo moeilijk is of waarom pubers niet luisteren naar hun ouders? Gregory Sedoc gaat met de knapste koppen van Nederland op zoek naar het antwoord op prangende vragen van kijkers.

Vijftien kilo zwaarder

De vraag van vandaag is van Heleen. Zij wil weten waarom het zo moeilijk is om af te vallen. Heleen worstelt al lang met haar gewicht. In het verleden was ze vijftien kilo zwaarder. Het is haar op eigen kracht gelukt dit kwijt te raken. Toch blijft haar gewicht een dagelijks gevecht.

Oorzaken van overgewicht

In het Trippenhuis, de zetel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van de Wetenschappen, krijgt Heleen antwoord op haar vraag in de vorm van een privécollege van professor Liesbeth van Rossum. Zij weet alles van de oorzaken van overgewicht. Als internist ziet ze patiënten en als onderzoeker richtte ze in Rotterdam het Centrum Gezond Gewicht op. Hier ontwikkelen ze de nieuwste obesitasbehandelingen. Liesbeth van Rossum is de expert op het gebied van afvallen. Zij kan Heleen zeker verder helpen met haar vraag.

Deel dit artikel