Is jou de prachtige muziek uit Koppensnellers al opgevallen? Van speciaal gecomponeerd werk tot Nina Simone, van Joy Division tot Altin Gun en van Eefje de Visser tot Jamiroquai, de meest uiteenlopende muziek komt voorbij. 

De perfecte mix

De soundtrack van Koppensnellers is een ideale mix tussen speciaal gecomponeerd werk en bestaande nummers. Regisseur Michiel van Jaarsveld en Riad Abdel-Nabi werkten al vaker samen en speciaal voor deze serie heeft Riad de handen ineen geslagen met zijn vriend, muziek-researcher Philip Oomen. De aanstekelijke wisselwerkingen tussen Riad, Philip en de regisseurs heeft er voor gezorgd dat eigengemaakt werk en de bestaande muziek heel mooi bij elkaar passen en de verhaallijn ondersteunen.

Een Colombiaanse pianotrack uit 1956

Philip durfde zelfs tracks voor te stellen uit de krochten van het Spotify die nog nauwelijks streams hadden geteld. Zijn persoonlijke hoogtepunt is bijvoorbeeld een oud-Colombiaans pianotrackje, die hij ooit had gevonden op een oude vinylplaat uit 1956 van zijn moeder (#27 in de lijst | Antioqueñita - Manuel J. Bernal). Toen het geheel klaar was, bleek de nieuwe score van Riad en de aanvullingen samen een mooi uniek geheel te vormen. Luister de playlist hier! ↓


De komische dramaserie Koppensnellers zie je iedere vrijdag om 20.25 uur op NPO 3. 

Deel dit artikel