Koppensnellers is een nieuwe komische dramaserie waarin waarin gebeurtenissen en personages net iets larger-than-life zijn en die de kijker aan het denken wil zetten over actuele maatschappelijke thema’s als het islamdebat, digitalisering en de manier waarop media daarover berichten. De serie is een samenwerking met theatergezelschap Mugmetdegoudentand. 
 

Een gecompliceerde moeder-zoon relatie

Als keiharde zakenvrouw Dana gediagnosticeerd wordt met een levensbedreigende ziekte, komt ze terug naar Nederland om de getroebleerde band met haar zoon Lucas te herstellen. Als ze hoort dat hij samen met haar zwager Fons begaan is met een moskeeproject, doet ze een genereuze gift, die bij Lucas in verkeerde aarde valt.

Ondertussen voert Dana een heftige strijd met een geduchte concurrent om de dubbelfunctie van directeur/hoofdredacteur van het kwaliteitsdagblad De Courant te bemachtigen. Die strijd wint ze, maar het terugveroveren van de liefde van haar zoon loopt uit op een grote mislukking.

Rolverdeling:

Dana - Lineke Rijxman
Lucas - Tim Linde
Fons - Jack Wouterse
Emmeke - Rosa van Leeuwen
Nilgün - Nastaran Razawi Khorasani
Bob - Michiel Nooter 
Pierre - Sieger Sloot 
Fleur - Markoesa Hamer
Zeynep - Nazmiye Oral 
Leyla - Jouman Fattal

Scenario: Joan Nederlof i.s.m Peer Wittenbols en Jacqueline Epskamp
Regie: Michiel Jaarsveld & Margien Rogaar

De eerste aflevering van Koppensnellers zie vrijdag 3 april 2020 om 20.25 uur op NPO 3. De aflevering is t/m 5 juni 2020 hier terug te kijken. 

Deel dit artikel