Koppensnellers
AVROTROS Koppensnellers

Over Koppensnellers

De meedogenloze zakenvrouw Dana Woerdenbagh keert na jaren terug naar Nederland om zich te verzoenen met haar rancuneuze zoon Lucas en probeert ondertussen op gehaaide wijze de leiding te krijgen over een ingedutte kwaliteitskrant. Ze gaat tekeer als een olifant in een porseleinkast om de winstcijfers op te krikken en als daar wat journalistieke waardes bij sneuvelen, dan is dan maar zo. Terwijl de hele redactie zich tegen Dana keert, blijkt ook zoon Lucas niets van haar te willen weten

Lucas leidt een rustig bestaan met zijn vrouw en dochtertje en werkt als persvoorlichter van zijn oom Fons, burgemeester van de gemeente Regtvoorde. Samen maken zij zich hard voor de bouw van een nieuwe moskee; een jarenlange wens van de islamitische gemeenschap in het dorp.

Het laatste waar Lucas op zit te wachten is zijn bemoeizuchtige moeder, maar door haar manipulaties wordt zijn leven zo ontspoord dat het eindigt in rellen, terreur en zelfs moord. En terwijl Dana liegt en bedriegt om de wereld naar haar hand te zetten, wordt ze onverwacht geconfronteerd met haar meest geduchte tegenstander: haar geweten.

Een eigenzinnige serie

Koppensnellers is een eigenzinnige serie waarin gebeurtenissen en personages net iets larger-than-life zijn en die gaat over actuele maatschappelijke thema’s als het islamdebat, digitalisering en de manier waarop media daarover berichten.

Rolverdeling:

Dana - Lineke Rijxman
Lucas - Tim Linde
Fons - Jack Wouterse
Emmeke - Rosa van Leeuwen
Nilgün - Nastaran Razawi Khorasani
Bob - Michiel Nooter 
Pierre - Sieger Sloot 
Fleur - Markoesa Hamer
Zeynep - Nazmiye Oral 
Leyla - Jouman Fattal

Scenario: Joan Nederlof i.s.m Peer Wittenbols en Jacqueline Epskamp
Regie: Michiel Jaarsveld & Margien Rogaar

De komische dramaserie Koppensnellers is een samenwerking tussen AVROTROS en theatergezelschap Mugmetdegoudentand.