Krabbé zoekt KahloPreloader
Krabbé zoekt Kahlo

Krabbé zoekt Kahlo

Over-Krabbé-zoekt-Kahlo-2.jpg
Jeroen Krabbé in Krabbé zoekt Kahlo
Over-Krabbé-zoekt-Kahlo-2.jpg

Jeroen Krabbé gaat voor het vijfde seizoen van ‘Krabbé zoekt…’ op zoek naar de mens achter kunstenaar Frida Kahlo. Kahlo’s werk leest als een aangrijpende biografie. Het is intens en soms keihard, maar ook vol liefde en kleur; net als haar leven.

Kahlo was heilige, muze, biseksueel, gehandicapt, slachtoffer en overlever, en naast de ultieme bohemian-artiest, ook rebels, communist en feminist, maar soms ook weer niet, want altijd tegenstrijdig. Ze is uitgegroeid tot een icoon en een inspiratiebron voor vele kunstenaars en hedendaagse beroemdheden als Madonna, Beyoncé en Lady Gaga. 

Krabbé zoekt Kahlo

Laat je meenemen in Kahlo’s indrukwekkende levensverhaal. Dit verhaal, maar ook haar werk en persoon, leven nu meer dan ooit. Droom mee met een jonge Frida in Mexico die zich, aan bed gekluisterd door eerst polio en later de verwondingen na een ernstig ongeluk, vastklampt aan haar fantasie en creativiteit en haar eerste indrukwekkende werken maakt. 

Ontdek in Amerika welke invloed het kleurrijke Chinatown en de hoogte- en dieptepunten in haar relatie met schilder Diego Rivera op haar werk hadden. En vier in Parijs de lyrische reacties van Picasso en Kandinsky op haar solo-expositie. 

Krabbé zoekt Kahlo zie je vanaf 30 augustus 2022 om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2.